Αυτοκτονική κίνηση της Ουκρανίας κατά ανθρώπων του Πούτιν – Συγκέντρωση στρατευμάτων στα σύνορα με τη Ρωσία – ΒΙΝΤΕΟ

ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και Ε.Ε. έχουν δηλώσει την στήριξή τους στο Κίεβο.

Ανεβαίνει το θερμόμετρο της έντασης στην Ανατολική Ευρώπη.

Ουκρανικές δυνάμεις και φιλορώσοι αντάρτες κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία παραβιάζουν την ούτως ή άλλως εύθραυστη εκεχειρία που υπεγράφη το καλοκαίρι του 2020.

Οι φιλορώσοι αυτονομιστές κατηγόρησαν σήμερα την Ουκρανία για τον θάνατο ενός μικρού παιδιού σε βομβαρδισμό, ενώ το Κίεβο από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι ένας στρατιώτης του σκοτώθηκε από έκρηξη νάρκης, εν μέσω της αναζωπύρωσης της έντασης στην περιοχή του Ντονμπάς.

Οι αρχές της αυτοανακηρυχθείσας Δημοκρατίας του Ντονέτσκ υποστηρίζουν ότι ένα παιδί «γεννημένο το 2016» σκοτώθηκε και μια γυναίκα άνω των 65 ετών τραυματίστηκε σήμερα, κατά τον βομβαρδισμό του χωριού Αλεξαντρίφσκε από ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος. Το χωριό αυτό απέχει περίπου 15 χιλιόμετρα από τη γραμμή του μετώπου.

Η αποστολή παρατηρητών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, καθώς και ο ουκρανικό υπουργείο Άμυνας δεν ανταποκρίθηκαν σε ένα αίτημα του Γαλλικού Πρακτορείου να σχολιάσουν αυτήν την πληροφορία.

Ο ουκρανικός στρατός από την άλλη, ανακοίνωσε ότι ένας στρατιώτης του σκοτώθηκε από νάρκη κοντά στο χωριό Σούμι, περίπου 30 χιλιόμετρα βορείως του Ντονέτσκ. Στα τέλη Μαρτίου τέσσερις Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμό στην περιοχή αυτήν.

Κυρώσεις δια χειρός Ζελένσκι και συγκέντρωση στρατευμάτων στα σύνορα

Την ίδια στιγμή, όπως είναι φυσικό, επιδεινώνονται και σε διπλωματικό επίπεδο οι σχέσεις των δύο χωρών.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ενεργοποίησε νωρίτερα σήμερα τις κυρώσεις του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας και Άμυνας της χώρας του εναντίον του ρωσικού οργανισμού διεθνούς συνεργασίας, της αεροπορικής εταιρείας Volga-Dnepr και αρκετών άλλων εταιρειών.

Οι κυρώσεις αφορούν συνολικά 11 νομικά πρόσωπα της Ρωσίας, ανάμεσα στα οποία βρίσκονται ρωσικά εργοστάσια, ναυπηγεία και βιομηχανικές εταιρείες.

Και ενώ το Κίεβο βάζει στο στόχαστρο οποιονδήποτε Ρώσο, φίλο του Πούτιν, δραστηριοποιείται στη χώρα του, ο ρωσικός στρατός συνεχίζει να συγκεντρώνει απροσδιόριστο αριθμό στρατευμάτων στα σύνορα με την Ουκρανία καθώς επίσης και στην Κριμαία.

Εδώ και μέρες οι στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών της Ουκρανίας κατηγορούν τους Ρώσους ότι ετοιμάζουν το έδαφος για εισβολή χρησιμοποιώντας τακτικές ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις στα εδάφη που ελέγχουν οι ρωσόφιλοι αυτονομιστές.

https://twitter.com/BabakTaghvaee/status/1378504368257970176

Οι τελευταίες πληροφορίες μάλιστα, που μεταδίδουν πολλά ξένα πρακτορεία, θέλουν την Ευρωπαϊκή Διοίκηση του Αμερικανικού Στρατού να έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού, έτοιμη να επέμβει σε περίπτωση ένοπλης σύρραξης:

(φωτο: video screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί