«ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ! Οι ρωσικές κυρώσεις φέρνουν ΚΡΑΧ στην Ευρώπη» – Βρετανικό δημοσίευμα «ΦΩΤΙΑ»

Τι γράφει η βρετανική εφημερίδα «Express»...

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει ότι οι βάναυσες κυρώσεις κατά της Ρωσίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία προκαλούν μεγαλύτερη ζημιά στην Ευρώπη, εν μέσω φόβων ότι η ήπειρος θα μπορούσε να συντριβεί στην μεγαλύτερη χρηματοπιστωτική κρίση που έχει ζήσει».

Αυτό γράφει η βρετανική εφημερίδα «Express» και συνεχίζει:

«Οι Βρυξέλλες απάντησαν σκληρά στο πολεμικό σχέδιο του Βλαντιμίρ Πούτιν με μια σειρά κυρώσεων. (…) Αλλά ο Πούτιν παρέμεινε απτόητος από όλα αυτά μέχρι στιγμής, και τώρα υπάρχουν φόβοι ότι θα μπορούσε σύντομα να διεξαγάγει τον δικό του πολιτικό πόλεμο εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εκατοντάδες εκατομμύρια Ευρωπαίοι μέλλει να αντιμετωπίσουν έναν τσουχτερό κρύο χειμώνα και έχουν κληθεί να μεριμνήσουν για το φυσικό αέριο καθώς υπάρχει η πιθανότητα ο Πούτιν να διακόψει εντελώς τις προμήθειες στην ήπειρο.

Η ΕΕ ισχυρίστηκε ότι η κίνηση έχει «πολιτικά κίνητρα», με τις προμήθειες φυσικού αερίου στην Ευρώπη από τη Ρωσία μέσω του αγωγού Nord Stream 1 να πέφτουν μόλις στο ένα πέμπτο της χωρητικότητας του αγωγού.

Επιπλέον, ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη εκτινάχθηκε στο 8,9% τον Ιούλιο από 8,6% έναν μήνα πριν – με το ευρώ να υποχωρεί σε ισοτιμία έναντι του δολαρίου ΗΠΑ νωρίτερα αυτόν τον μήνα για πρώτη φορά σε μετά από 20 χρόνια.

Ο Charles-Henri Gallois, Πρόεδρος της εκστρατείας Generation Frexit στη Γαλλία, προειδοποίησε ότι οι κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας έχουν μπούμερανγκ, προειδοποιώντας ότι η ύφεση στην Ευρωζώνη είναι πλέον «προφανής».

Είπε στο Express.co.uk: ‘’Ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία και η Ιταλία, εξαρτώνται πολύ από το ρωσικό αέριο. Δεν μπορείτε να το αντικαταστήσετε έτσι. Άλλες ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, θα υποφέρουν επίσης επειδή η Ρωσία ήταν ένας σημαντικός προμηθευτής πετρελαίου. Τώρα, αγοράζουμε το ίδιο πετρέλαιο αλλά μέσω Ινδίας ή Σαουδικής Αραβίας με προσαύξηση και σε δολάρια. Καθώς το ευρώ πέφτει, αυτό γίνεται ακόμα πιο δαπανηρό. Είναι πολύ υποκριτικό, καθώς είναι το ίδιο για το φυσικό αέριο – δεν μπορείτε να αντικαταστήσετε το ρωσικό πετρέλαιο έτσι. Δεν έχετε τις εγκαταστάσεις ούτε το αντίστοιχο. Οι οικονομικές κυρώσεις κάνουν μεγαλύτερη ζημιά στην Ευρώπη παρά στη Ρωσία. Η ύφεση είναι προφανής’’.

Τέλος, χαρακτήρισε τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας «αυτοκτονία για την Ευρώπη», προτρέποντας την ΕΕ να σταματήσει, διαφορετικά η ήπειρος κινδυνεύει να καταρρεύσει στην μεγαλύτερη οικονομική κρίση που έχει βιώσει ποτέ».

photo pixabay

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί