«Αυτοκτονεί» η Γερμανία! Κάλεσαν και Τουρκία στην σύνοδο του ΝΑΤΟ, οι τελευταίες εξελίξεις με Ρωσία, vid

Τι απαντά η Μόσχα

Σε εξέλιξη βρίσκεται συνάντηση του Βόρειοατλαντικού Συμβουλίου με την συμμετοχή των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ και των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, ενώ κλήθηκε και η Τουρκία σε μία περίοδο ακραίας αντιπαράθεσης Δύσης και Ρωσίας με επίκεντρο την Ουκρανία.

Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες θα απευθυνθεί προειδοποίηση στην Μόσχα να αποσύρει τα στρατεύματα από τα σύνορα με την Ουκρανία.

Όπως γίνεται γνωστό από τις Βρυξέλλες, οι Ουκρανοί ζητούν εδώ και τώρα στρατιωτική παρουσία του ΝΑΤΟ στα εδάφη τους, καθώς βλέπουν πως τα πράγματα είναι σοβαρά, σε περίπτωση που δεν βρεθεί κοινό έδαφος διεθνιστών-Μόσχας.

Από την πλευρά του το ΝΑΤΟ δεν είναι έτοιμο να πράξει κάτι τέτοιο, καθώς οι εντολές, στην παρούσα φάση είναι να μην ριχθεί λάδι στην φωτιά. Άλλωστε όλοι αναμένουν την απάντηση της Μόσχας στην πρόταση Μπάιντεν για συνάντηση «παγκόμσια ειρήνης» σε Τρίτη χώρα. Ήδη έχουν προταθεί πόλεις για την σύνοδο, όπως η Πράγα και η Βιέννη. Ωστόσο, το Κρεμλίνο κάθε άλλο παρά βιάζεται να απαντήσει, καθώς παρουσιάζει την εικόνα της «ήρεμης δύναμης», η οποία δεν αγχώνεται.

Η Μόσχα διαμηνύει πως οι Ουκρανοί είναι εκείνοι που προκαλούν, ωθούμενοι από τους διεθνιστές του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, καλώντας το Κίεβο να αποφύγει το ακραίο βήμα.

Την ίδια ώρα οι Γερμανοί δείχνουν να θέλουν να αυτοκτονήσουν, καθώς στρέφουν τα πυρά τους προς την Ρωσία, παρά το γεγονός πως διατηρούν συμφωνία για την κατασκευή του αγωγού Nord Stream 2.

Η Γερμανία ευθυγραμμίζεται, τουλάχιστον επισήμως, με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους υπόλοιπους εταίρους της στο ΝΑΤΟ, εντείνοντας την επίθεση προς την ρωσική πλευρά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια της ίδιας της χώρας.

«Η εντύπωση που έχω είναι ότι η ρωσική πλευρά κάνει τα πάντα για να προκαλέσει αντιδράσεις», δήλωσε η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας, Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ, στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ARD, λίγο πριν τη διάσκεψη με τους ομολόγους της από τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ. Ισχυρίστηκε δε ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση «δεν θέλουμε να επιτρέψουμε να παρασυρθούμε».

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί