Οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές ζήτησαν από όλες τις πολιτείες της χώρας να προετοιμάσουν τη μεγάλης κλίμακας διανομή ενός εμβολίου κατά του κορωνοϊού έως τις αρχές Νοεμβρίου, πριν από τις προεδρικές εκλογές, σύμφωνα με έγγραφα που περιήλθαν στην κατοχή πολλών αμερικανικών μέσων ενημέρωσης.
Το Αμερικανικό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου των Ασθενειών (CDC):
«ζητά επειγόντως από τις πολιτείες να κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο, ώστε τα κέντρα διανομής για ένα μελλοντικό εμβόλιο να μπορούν να είναι σε πλήρη επιχειρησιακή λειτουργία έως την 1η Νοεμβρίου 2020».
Τα παραπάνω ανέφερε ο διευθυντής του CDC Ρόμπερτ Ρέντφιλντ σε επιστολή που έστειλε προς όλες τις πολιτείες την περασμένη εβδομάδα και την οποία επικαλέστηκε η Wall Street Journal.
Όλα συντείνουν στην μαζική διανομή του εμβολίου σε δεκάδες Πολιτείες των ΗΠΑ ταυτόχρονα, ίσως και λίγες μόλις μέρες πριν από τις κρισιμότατες εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.
Πρώτοι στην λίστα εμβολιασμού κατατάσσονται μοιραίοι όσοι εργάζονται στον χώρο της υγείας.
Ο Τραμπ γνωρίζει πως «κόβοντας το νήμα» ως ο πρώτος ηγέτης χώρας της Δύσης που μοιράζει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, θα κερδίσει το χαμένο έδαφος δημοσκοπικά.
Διότι μπορεί το κύμα αμφισβήτησης του κορωνοϊού και των συνοδευτικών του μέτρων να γιγαντώνεται στις ΗΠΑ, εντούτοις είναι κοινά αποδεκτό πως η πανδημία και εν συνεχεία το lockdown επηρέασαν αρνητικά το προφίλ του Αμερικανού προέδρου.
Μάλιστα ο ίδιος, προαναγγέλλοντας τις σημερινές αποκαλύψεις, είχε τονίσει πως κινητοποίησε και τον στρατό για το θέμα του εμβολίου.
Αν και μέχρι στιγμής δεν έχει ειπωθεί επίσημα κάτι περί υποχρεωτικού εμβολιασμού στις ΗΠΑ, εντούτοις αυτό δε σημαίνει ότι αρκετά εκατομμύρια δεν θα…τρέξουν να το κάνουν, πολλοί εκ των οποίων θα το πιστώσουν αυτό στην κυβέρνηση Τραμπ:
(φωτο:screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αναφορές για εκρήξεις στη Ντόχα
- «Δεξιός» μεγιστάνας, φαν του Τραμπ, μιλάει για τον… αντίχριστο στο Βατικανό και διχάζει
- Συγκλονιστικό ΒΙΝΤΕΟ: Οδηγός λεωφορείου σώζει τη ζωή 2χρονου κοριτσιού
- Η Ρωσία διαψεύδει δημοσίευμα των FT για το ουκρανικό
- Αρχή για το Ξέπλυμα: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχισυνδικαλιστή
- Και η Γερμανία απορρίπτει το κάλεσμα Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ
- Θα εμπλακεί η Ελλάδα στον πόλεμο της Μ. Ανατολής; Τι απαντά η κυβέρνηση
- Νέο «χειρόφρενο» διαρκείας από τους οδηγούς ταξί – Δείτε από πότε
- Η απόφαση ήταν άμεση: H viral αντίδραση κάβουρα μπροστά σε ένα ψεύτικο “πολυτελές” καβούκι (Vid)
- Το Ιράν δηλώνει ότι οποιοδήποτε τέλος στον πόλεμο θα πρέπει να είναι οριστικό









