• Αρχική
  • Άρθρα
  • Αυστρία Επίθεση: Ο τρομοκράτης είχε προειδοποιήσει με μήνυμα και φωτογραφία στο Instagram!

Αυστρία Επίθεση: Ο τρομοκράτης είχε προειδοποιήσει με μήνυμα και φωτογραφία στο Instagram!

2020-11-03_091606
Ο δράστης του μακελειού στη Βιέννη ήταν ισλαμιστής και είχε προειδοποιήσει για την αποτρόπαια πράξη του λίγο πριν, με ανάρτηση της φωτογραφίας του στο Instagram, γράφει η γερμανική εφημερίδα Bild .

H εφημερίδα δημοσιεύει την φωτογραφία του δράστη ο οποίος σκοτώθηκε από τα πυρά των αστυνομικών αφού δολοφόνησε πρώτα τρεις περαστικούς- δυο άνδρες και μια γυναίκα- και τραυμάτισε άλλους 15 κοντά στη συναγωγή της Βιέννης ,σύμφωνα με την αυστριακή αστυνομία.
Οι αρχές μιλούν για τρομοκρατική επίθεση από τον ISIS.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Αυστρίας Karl Nehammer, η επίθεση προκλήθηκε από τουλάχιστον έναν ισλαμιστή τρομοκράτη. Ο δολοφόνος ήταν μέλος τρομοκρατικής πολιτοφυλακής του Ισλαμικού Κράτους δήλωσε ο Νεέμερ το πρωί. Ήταν οπλισμένος με ένα τουφέκι και φορούσε επίσης μια ψεύτικη ζώνη με εκρηκτικά .Προφανώς ήθελε να εξαπλώσει τον πανικό. Επιπλέον, ο άντρας είχε μεγάλη ποσότητα πυρομαχικών, δήλωσε ο δήμαρχος της Βιέννης Μάικλ Λούντβιχ. Ο δολοφόνος ήταν «πολύ καλά προετοιμασμένος» πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα άπαντες θυμούνται τις δηλώσεις Ερντογάν το τελευταίο διάστημα, με τις οποίες είχε μιλήσει για την ασφάλεια των Ευρωπαίων πολιτών. “Κανένας Ευρωπαίος πολίτης δεν θα αισθάνεται ασφαλής στο δρόμο”, είχε πει πρόσφατα.

militaire/ photo screenshot