Η κακοκαιρία έπληξε την πολιτεία Βικτόρια χθες Τρίτη, με καταρρακτώδεις βροχές και ριπές ανέμων 150 και πλέον χιλιομέτρων ανά ώρα, σύμφωνα με τις υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.
Πενηντάρης κτηνοτρόφος σκοτώθηκε εξαιτίας της κακοκαιρίας —κατά τις πρώτες πληροφορίες, χτυπήθηκε από ιπτάμενα συντρίμμια ενώ οδηγούσε τρακτέρ— ανατολικά της Μελβούρνης, ανέφεραν οι αρχές κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Οι άνεμοι εξάπλωσαν εξάλλου πυρκαγιές σε χαμηλή βλάστηση στην Γκράμπιανς, δυτικά της Μελβούρνης, με αποτέλεσμα να καεί ακόμη απροσδιόριστος αριθμός σπιτιών σε κωμόπολη.
Στην κορύφωση των φαινομένων, πάνω από μισό εκατομμύριο νοικοκυριά και επιχειρήσεις δεν είχαν ηλεκτροδότηση, σύμφωνα με τον διαχειριστή της αυστραλιανής αγοράς ενέργειας. Συνέχιζαν ακόμη σήμερα το πρωί να μην έχουν ρεύμα κάπου 285.000 άνθρωποι.
Οι σφοδροί άνεμοι πήραν μαζί οροφές κτιρίων, ξερίζωσαν δέντρα και στύλους και πυλώνες του δικτύου διανομής ηλεκτρισμού, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ και εικόνες που μοιράστηκαν χρήστες ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης.
Η πτώση πυλώνων μετάδοσης είχε αποτέλεσμα τη διακοπή λειτουργίας του μεγαλύτερου θερμικού ηλεκτροπαραγωγικού σταθμού στην πολιτεία Βικτόρια, του Loy Yang A, που λειτουργεί με καύση άνθρακα. Πλέον έχει επανασυνδεθεί στο δίκτυο, διαβεβαίωσε ο εποπτικός φορέας στην πολιτεία.
Επρόκειτο για μια «από τις μεγαλύτερες βλάβες στην ιστορία» της Βικτόριας, συνόψισε η Λίλι Ντ’ Αμπρόζιο, η πολιτειακή υπουργός Ενέργειας.
Εξάλλου κεραυνοί «προκάλεσαν πυρκαγιές» στην πολιτεία, σύμφωνα με αξιωματούχο των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.
Οι αρχές διαβεβαιώνουν πλέον πως επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους στην αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης και στην αποτίμηση του εύρους των ζημιών εξαιτίας των πυρκαγιών. Οι συναγερμοί που είχαν κηρυχθεί έχουν πια αρθεί όλοι.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- O Ρούμπιο καταδικάζει την ένοπλη επίθεση στην παραλία Μπόνταϊ της Αυστραλίας
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι προθεσμίες που πήραν οι Κρητικοί κατηγορούμενοι από τον Ευρωπαίο Ανακριτή για απολογία
- Παύλος Μαρινάκης: Αν το 2027 δεν πετύχουμε τους στόχους μας τότε όλα όσα συζητάμε δεν θα είναι δεδομένα
- Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο 53χρονος οδηγός αστικού λεωφορείου για το περιστατικό σε σιδηροδρομική διάβαση
- 59χρονος οδηγός απείλησε με τσεκούρι άλλο οδηγό στην Αργυρούπολη
- Ένα πιθανό φρικιαστικό σενάριο για την Γερμανία! Η χώρα είχε μάθει αλλιώς
- Κ. Κυρανάκης: Η ATH.ENA CARD για όλα τα ΜΜΜ της Αθήνας, εύκολα και γρήγορα στο κινητό σου
- Πρωταθλητής η Ελλάδα στη μείωση της φοροδιαφυγής – Κάτω από 10% το «κενό» ΦΠΑ το 2024 – Μείωση 55% σε μια 5ετία
- GRITA 2: Ξεκίνησε ο διαγωνισμός για τις έρευνες βυθού της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Ιταλίας
- Παράτησε την δουλειά της και περπάτησε μόνη της 5.700 χιλιόμετρα σε όλη την Αμερική, vid









