Αυστραλία: Δύο νεκροί και δεκάδες καμένα σπίτια από τις δασικές πυρκαγιές στο Κουΐνσλαντ (video)

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες σπίτια καταστράφηκαν από τις δασικές πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει στην πολιτεία της βόρειας Αυστραλίας Κουΐνσλαντ, με τους πυροσβέστες να μεταβαίνουν στην περιοχή από άλλα σημεία της χώρας και από τη Νέα Ζηλανδία σε μια προσπάθεια να θέσουν υπό έλεγχο τις ανεξέλεγκτες πυρκαγιές.

Οι κάτοικοι κλήθηκαν να εκκενώσουν τις περιοχές για να γλιτώσουν από δύο μεγάλες δασικές πυρκαγιές στη νοτιοανατολική πτέρυγα του Κουίνσλαντ καθώς δεκάδες εστίες εξακολουθούν να είναι ενεργές σε όλη την επικράτεια της πολιτείας, όπου τουλάχιστον 45 σπίτια έχουν καταστραφεί και δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την περασμένη εβδομάδα.

Ο πρωθυπουργός Άντονι Αλμπανέζι χαρακτήρισε “ολέθριες” τις φωτιές κατά τη σημερινή του επίσκεψη στην πολιτεία και είπε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα παράσχει επιπλέον στήριξη στους πυρόπληκτους έπειτα από τουλάχιστον 42.000 αιτήσεις που έχουν υποβληθεί για βοήθεια.

“Αυτές οι σκηνές είναι σπαραξικάρδιες, όταν βλέπεις ανθρώπους να χάνουν τα σπίτια τους. Είναι μια δύσκολη περίοδος και θα είναι ένα δύσκολο καλοκαίρι”, είπε ο Αλμπανέζι από την πόλη Μπούνταμπεργκ που βρίσκεται κοντά σε μια από τις εστίες της πυρκαγιάς.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι πυροσβέστες από την γειτονική πολιτεία της Βικτώριας και από τη Νέα Ζηλανδία βρίσκονται καθ΄οδόν για να παράσχουν βοήθεια.

Μια έκταση μεγαλύτερη από 74.000 στρέμματα καίγεται ανεξέλεγκτα στη γειτονική πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας, μόλις 40 χιλιόμετρα από μια εστία στην πολιτεία του Κουΐνσλαντ.

Οι πυροσβέστες δήλωσαν ότι μια έκταση 988 στρεμμάτων έχει παραδοθεί στις φλόγες κοντά στο Άλαν, σχεδόν 200 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Σίδνεϊ, και “επηρεάζει” εγκαταστάσεις αποθήκευσης πυρομαχικών και κάλεσαν τους κατοίκους που μένουν κοντά να την εγκαταλείψουν.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί