Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ δεν θα εξετάσει το αίτημα του προέδρου Τζο Μπάιντεν να συμπεριλάβει 24 δισεκατομμύρια δολάρια σε πρόσθετη βοήθεια προς την Ουκρανία σε νομοσχέδιο για τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης, δήλωσε ο επικεφαλής της Αμερικανικής Βουλής, Μάικ Τζόνσον.
Ελλείψει επίσημου προϋπολογισμού, η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει χρηματοδοτηθεί μέσω «συνεχιζόμενων ψηφισμάτων» που εγκρίνονται περιοδικά από το Κογκρέσο.
Ο Λευκός Οίκος ζήτησε τα 24 δισεκατομμύρια δολάρια ως μέρος της τελευταίας προτεινόμενης νομοθεσίας του, την οποία θα πρέπει να εγκρίνει η Βουλή πριν κλείσει για τις διακοπές των Χριστουγέννων.
«Δεν σκοπεύω να το κάνω αυτό», είπε ο Τζόνσον την Τετάρτη, σε συνέντευξη Τύπου στο Καπιτώλιο.
«Δεν είναι στη θέση του Τζο Μπάιντεν να πάρει αυτή την απόφαση τώρα».
Ο Ρεπουμπλικανός από τη Λουιζιάνα υπενθύμισε στους δημοσιογράφους ότι είχε προβλέψει ότι η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ θα άλλαζε τη δυναμική της σύγκρουσης Ρωσίας-Ουκρανίας και θα καθιστούσε περιττή την περαιτέρω χρηματοδότηση των ΗΠΑ, προσθέτοντας ότι αυτό ακριβώς συμβαίνει τις τελευταίες εβδομάδες.
«Έχουμε έναν νεοεκλεγέντα πρόεδρο και θα περιμένουμε και θα πάρουμε τις οδηγίες του για όλα αυτά», είπε ο Τζόνσον.
«Οπότε δεν περιμένω να υπάρξει νέα χρηματοδότηση για την Ουκρανία τώρα».
RT – ΑΠΕΜΠΕ-EPA-UKRAINE PRESIDENTIAL PRESS SERV photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Καιρός: Ανεβαίνει η θερμοκρασία σήμερα, επιμένουν οι ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο
- Σκέρτσος: Αν οι πολίτες δεν θέλουν μια μονοκομματική αυτοδύναμη κυβέρνηση, θα ακούσουμε την κρίση τους
- Η γιαγιά που ξεμάτιαζε την Εθνική μπάσκετ μέχρι το τελευταίο λεπτό έγινε viral, vid
- Περού: Τα σιδηροδρομικά δρομολόγια προς το Μάτσου Πίτσου αναστέλλονται εξαιτίας κινητοποίησης
- Από ποιό διεθνιστικό μέσο ζητάει 15δις δολάρια ο Τραμπ; «Ψεύδονται για δεκαετίες»
- Ραγδαίες εξελίξεις στις ΗΠΑ: Η Δεξιά κηρύσσει τον «πόλεμο» κατά της διεθνιστικής «πέμπτης φάλαγγας»
- ΥΠΑΜ Ισραήλ: «Η Γάζα καίγεται»
- Σοκ στη Νέα Υόρκη: Παρέσυρε και σκότωσε 16χρονη επειδή τον είχε απορρίψει! video
- Οι ΗΠΑ έπληξαν κι άλλο πλεούμενο με «ναρκωτρομοκράτες», ισχυρίζονται, από τη Βενεζουέλα
- Δίχως σταματημό οι καραβιές με αλλοδαπούς νοτίως της Κρήτης
Κύρια Θέματα

















