Τοποθέτηση σε σχέση με το τηλεφώνημα που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, έκανε πριν από λίγο ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.
Ο Αμερικανός πρόεδρος έγραψε μεταξύ άλλων πως «η Ρωσία και η Ουκρανία θα ξεκινήσουν αμέσως διαπραγματεύσεις για την κατάπαυση του πυρός».
Μάλιστα ισχυρίστηκε πως «η Ρωσία θέλει να κάνει ΕΜΠΟΡΙΟ μεγάλης κλίμακας με τις Ηνωμένες Πολιτείες», κάτι που προφανώς θα αλλάξει τα γεωοικονομικά δεδομένα, όπως τα γνωρίζαμε.
Συμφωνήθηκαν όλα; Η Ρωσία έχει συγκεκριμένες απαιτήσεις, όπως διαβάσατε στο ΕΛ.
Αναλυτικά η ανάρτηση του επικεφαλής της Ουάσινγκτον:
«Μόλις ολοκλήρωσα την δίωρη τηλεφωνική μου επικοινωνία με τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν της Ρωσίας. Πιστεύω ότι πήγε πολύ καλά. Η Ρωσία και η Ουκρανία θα ξεκινήσουν αμέσως διαπραγματεύσεις για την κατάπαυση του πυρός και, το πιο σημαντικό, για το ΤΕΛΟΣ του Πολέμου. Οι όροι για αυτό θα αποτελέσουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης μεταξύ των δύο μερών, όπως και μόνο μπορεί να γίνει, επειδή γνωρίζουν λεπτομέρειες μιας διαπραγμάτευσης που κανείς άλλος δεν θα γνώριζε. Ο τόνος και το πνεύμα της συζήτησης ήταν εξαιρετικά. Αν δεν ήταν, θα το έλεγα τώρα, παρά αργότερα. Η Ρωσία θέλει να κάνει ΕΜΠΟΡΙΟ μεγάλης κλίμακας με τις Ηνωμένες Πολιτείες όταν τελειώσει αυτό το καταστροφικό «λουτρό αίματος», και συμφωνώ. Υπάρχει μια τεράστια ευκαιρία για την Ρωσία να δημιουργήσει τεράστιες ποσότητες θέσεων εργασίας και πλούτου. Το δυναμικό της είναι ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟ. Ομοίως, η Ουκρανία μπορεί να είναι ένας μεγάλος ωφελούμενος στο εμπόριο, στην διαδικασία ανοικοδόμησης της χώρας της. Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας θα ξεκινήσουν αμέσως. Ενημέρωσα σχετικά τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, την Πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι, τον Καγκελάριο της Γερμανίας Φρίντριχ Μερτς και τον Πρόεδρο της Φινλανδίας Αλεξάντερ Στουμπ, κατά την διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας μαζί μου, αμέσως μετά την τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο Πούτιν. Το Βατικανό, όπως εκπροσωπείται από τον Πάπα, δήλωσε ότι θα ενδιαφερόταν πολύ να φιλοξενήσει τις διαπραγματεύσεις. Ας ξεκινήσει η διαδικασία!
photo αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Χαμός στις ΗΠΑ! Πυροβόλησαν και σκότωσαν δεξιό σύμμαχο του Τραμπ σε εκδήλωση – Σκληρά ΒΙΝΤΕΟ
- Ιστορική επανένωση της βασιλικής οικογένειας: Χάρι και Κάρολος συναντιούνται μετά από 18 μήνες
- Δικαστήριο και εξελιγμένο σύστημα ύδρευσης ανακαλύφθηκαν σε αρχαία ελληνική πόλη της Σικελίας, vid
- Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: Αναβολή για την Πέμπτη της έκτακτης συνεδρίασης για το Μεσανατολικό
- Πειραιάς: Ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ για τη σύγκρουση τραμ με λεωφορείο – Ένοιωσε αδιαθεσία ο οδηγός
- Bill Gates: Πρώτη φορά εκτός 10άδας με τους πλουσιότερους ανθρώπους της Αμερικής – Στην κορυφή ο Μασκ
- Δεν θέλουν την Ρωσία του Πούτιν! Μετά τους διεθνιστές της Ευρώπης, ο ΟΗΕ έβαλε το «κερασάκι»
- Θεσσαλονίκη: Άγριος ξυλοδαρμός 13χρονου στις Συκιές- Για απόπειρα ανθρωποκτονίας διώκεται ο 18χρονος
- OpenAI: Ξεκίνησε την παραγωγή ταινίας κινουμένων σχεδίων με στόχο τις Κάννες το 2026
- Ιπποκράτειο: Αναβλήθηκε για τις 12/9 η δίκη του γιατρού που ζήτησε «φακελάκι»
Κύρια Θέματα

















