ΑΡΠΑ ΤΗΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ! Gazprom και Πούτιν υπέρ της δημιουργίας ενεργειακού κόμβου στην Τουρκία!

"Ευρωπαϊκές πόλεις θα παγώσουν αυτόν τον χειμώνα", λέει την ίδια στιγμή ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας Gazprom που ελέγχεται από το ρωσικό κράτος Αλεξέι Μίλερ, μιλώντας στο συνέδριο Russian Energy Week που πραγματοποιείται στην Μόσχα, επανέλαβε την πρόταση που έκανε νωρίτερα στο ίδιο συνέδριο ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμρ Πούτιν για την δημιουργία ενός ενεργειακού κόμβου φυσικού αερίου στην Τουρκία που θα προορίζεται για την Ευρώπη.

Ο Μίλερ είπε επίσης ότι οι ζημιές που έχουν προκληθεί στους αγωγούς Nord Stream θα απαιτήσουν τουλάχιστον ένα χρόνο για την επισκευή τους και ότι η Ρωσία δεν έχει ακόμη πρόσβαση στην περιοχή που προκλήθηκαν οι ζημιές.

Ο επικεφαλής της Gazprom, εξέφρασε επίσης αμφιβολίες για το αν θα τα καταφέρει η Ευρώπη να επιβιώσει τον χειμώνα με τις ποσότητες φυσικού αερίου που διαθέτει.

“Ορισμένες πόλεις ίσως παγώσουν αυτόν τον χειμώνα”.

Ευλογίες και από τη ρωσική κυβέρνηση

Ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ, μιλώντας σήμερα στο ενεργειακό συνέδριο Russian Energy Week που πραγματοποιείται στην Μόσχα, δήλωσε ότι η Ρωσία θα εξετάσει το ενδεχόμενο της κατασκευής πρόσθετων γραμμών στον αγωγό φυσικού αερίου TurkStream.

«Αυτή είναι μια από τις επιλογές που θα εξετασθεί. Θα δουλέψουμε πάνω στην ιδέα αυτή» δήλωσε ο Νόβακ.

Ο Νόβακ είπε επίσης ότι η διαρροή στον αγωγό πετρελαίου Druzhba (Φιλία) φαίνεται πως έχει εξαλειφθεί, όπως και ότι τα μέτρα ασφαλείας στον αγωγό TurkStream, μέσω του οποίου διοχετεύεται ρωσικό φυσικό αέριο στην Τουρκία, έχουν «αναβαθμισθεί».

(scr)

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί