Αριστεριστές στην Γαλλία επιτάσσουν σπίτι που ανήκει σε ηλικιωμένο ζευγάρι για να στεγάσει παράνομους μετανάστες

Αριστεροί ακτιβιστές στην Γαλλία εισέβαλαν και «επέταξαν» ένα σπίτι που ανήκε σε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων προκειμένου να φιλοξενήσουν λαθραίους μετανάστες.

«Μέλη της οργάνωσης Maison du Peuple (Λαϊκό Σπίτι) απαίτησαν την ιδιοκτησία κοντά στο πάρκο Grand-Blottereau στην δυτική πόλη της Νάντης, ισχυριζόμενοι ότι δεν είχαν άλλη επιλογή αφού οι αρχές απέτυχαν να ανταποκριθούν στις ανησυχίες τους για την έλλειψη προσωρινής στέγασης διαθέσιμης σε αιτούντες άσυλο», αναφέρει το Remix News .

Το ακίνητο ανήκει σε ζευγάρι ηλικιωμένων 87 και 89 ετών, αν και αυτή τη στιγμή είναι άδειο γιατί βρίσκονται σε οίκο ευγηρίας (κάτι που δεν έχει σημασία γιατί η ιδιωτική περιουσία είναι ιδιωτική περιουσία).

Η οργάνωση δημοσίευσε μια δήλωση υποστηρίζοντας ότι ήταν «αναγκαιότητα» η κατάληψη του σπιτιού, επειδή η κυβέρνηση δεν είχε αντιμετωπίσει επαρκώς τις ανησυχίες τους σχετικά με τους νέους αλλοδαπούς που έφτασαν στην περιοχή.

«Για αυτόν τον λόγο, και λόγω έλλειψης άλλων επιλογών, παρά την απροθυμία μας, τώρα διαμένουμε ένα ιδιωτικό σπίτι, άδειο και εγκαταλελειμμένο για περισσότερο από ένα χρόνο», ανέφερε η δήλωση.

Δύο οικογένειες από την Συρία και μια οικογένεια από το Κονγκό με τρία παιδιά έχουν πλέον μετακομίσει στο σπίτι.

photo eurokinissi

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί