αλλά και Αμερικανούς πολίτες σε επιδρομή που πραγματοποίησαν σε επιχείρηση στο Νιούαρκ του Νιου Τζέρσι χθες, Πέμπτη, ενώ η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου επεσήμανε ότι την ίδια ημέρα συνελήφθησαν 538 «εγκληματίες παράνομοι μετανάστες».
Η επιδρομή στην πιο πολυπληθή πόλη του Νιου Τζέρσι, την οποία ο δήμαρχός της Ρας Μπαράκα έχει χαρακτηρίσει «πόλη καταφύγιο» που προστατεύει τους μετανάστες, πραγματοποιήθηκε αφού ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δεσμεύθηκε να απελάσει εκατομμύρια μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα παράτυπα.
Ο Τραμπ έχει υπογράψει σειρά εκτελεστικών διαταγμάτων από τη Δευτέρα, όταν επέστρεψε στον Λευκό Οίκο, με στόχο να πατάξει την παράτυπη μετανάστευση.
Παράλληλα έχει υιοθετήσει μέτρα που προβλέπουν την τιμωρία των αξιωματούχων που αντιστέκονται στην εφαρμογή της νέας πολιτικής.
Στο μεταξύ, σε ανάρτησή της στο Χ, η Κάρολαϊν Λίβιτ, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, ανέφερε ότι η κυβέρνηση Τραμπ συνέλαβε 538 ανθρώπους την Πέμπτη, χαρακτηρίζοντάς τους όλους «εγκληματίες παράνομους μετανάστες».
Η ίδια πρόσθεσε ότι μεταξύ αυτών βρίσκονται μέλη μιας συμμορίας από φυλακή της Βενεζουέλας και άνθρωποι που έχουν καταδικαστεί για σεξουαλικά εγκλήματα, ενώ σημείωσε ότι «εκατοντάδες» από τους συλληφθέντες απελάθηκαν με αεροσκάφη του στρατού.
Η Λίβιτ δεν έδωσε άλλες διευκρινίσεις.
Με πληροφορίες από ΑΠΕΜΠΕ-freepik photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το σκηνικό που ντροπιάζει διεθνώς τις ΗΠΑ: Τους διεθνιστές κατηγορεί ο Τραμπ
- Θα σταματήσει το επικίνδυνο «παιχνίδι» του ΝΑΤΟ; Η Ρωσία παρακολουθεί, έτοιμη για παν ενδεχόμενο
- ΕΚΠΟΙΖΩ: Ημίμετρο, με ημερομηνία λήξης, οι μειώσεις των τιμών στα προϊόντα σούπερ μάρκετ
- ΑΑΔΕ: Εντοπίστηκαν 39 κιλά κοκαΐνης σε κοντέινερ με μπανάνες στον Πειραιά – Πάνω από 1 εκατ. ευρώ η αξία της
- Γ. Παπανδρέου: Η δημοκρατία στηρίζεται στην εμπιστοσύνη – Στην Ελλάδα έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη στους θεσμούς
- Νέα δημοσκόπηση: Σταθερά πρώτη η ΝΔ
- Κατέληξε 67χρονος ο οποίος είχε τραυματιστεί σε τροχαίο στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης- Κιλκίς
- Νίκη Κεραμέως: Διεξάγουμε μελέτη για την επίδραση της Τεχνητής Νοημοσύνης στην κοινωνική ασφάλιση
- Φρίκη στη Γαλλία: Ζευγάρι κρατούσε 45χρονη γυναίκα φυλακισμένη στο γκαράζ επί πέντε χρόνια
- Τι συμβαίνει όσο πολίτες φτωχαίνουν – Σοκαριστικές αναφορές ανά την Ευρώπη