Οι ΗΠΑ θα επιβάλλουν κυρώσεις σε βάρος όσων ευθύνονται για το στρατιωτικό πραξικόπημα της 1ης Φεβρουαρίου στην Μιανμάρ και στις οντότητες που συνδέονται με αυτούς, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ζητώντας για άλλη μια φορά την «άμεση» απελευθέρωση της πρώην ηγέτιδας Αούνγκ Σαν Σου Τσι.
«Ενέκρινα ένα διάταγμα που μας επιτρέπει να επιβάλουμε αμέσως κυρώσεις ενάντια σε αξιωματικούς του στρατού που οργάνωσαν αυτό το πραξικόπημα, ενάντια στα οικονομικά τους συμφέροντα καθώς και στα στενά τους οικογενειακά πρόσωπα», δήλωσε ο Μπάιντεν σε σύντομη ομιλία του.
Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον θα προσδιορίσει τον πρώτο γύρο των στόχων των κυρώσεων αυτήν την εβδομάδα και θα επιβάλλει ισχυρούς ελέγχους στις εξαγωγές καθώς και ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να επιβάλουν επιπρόσθετα μέτρα.
photo video screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κομισιόν: Λάβαμε την επιστολή Μητσοτάκη για τα social media
- Όπου φύγει φύγει: Σε εξέλιξη η έξοδος των εκδρομέων της Λαμπρής
- Ο Λίβανος ζητάει να συμπεριληφθεί στη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
- Νέα επίθεση Τραμπ στο ΝΑΤΟ, «τρίβουν» τα χέρια τους οι Ρώσοι
- Ο επικεφαλής του Ιρανικού Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας αποκλείει το ενδεχόμενο περιορισμού του προγράμματος εμπλουτισμού του ουρανίου
- Η Κάλας αναγκάστηκε να διορθώσει ανάρτησή της για τη Μ. Ανατολή μετά από σχόλια χρηστών
- Ιράν: Εως 15 πλοία την ημέρα θα περνούν από τα Στενά του Ορμούζ
- Θεσσαλονίκη: Στο αυτόφωρο ο 20χρονος που συνελήφθη για εμπλοκή σε οπαδικό επεισόδιο
- Αντιδράσεις για τις αλλαγές στο καθεστώς των προσωπικών γιατρών: «Αδικαιολόγητοι περιορισμοί»
- Η Μόσχα παρέδωσε στο Κίεβο τις σορούς 1.000 Ουκρανών στρατιωτών με αντάλλαγμα τα λείψανα 41 Ρώσων









