το οποίο τέθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης της περασμένης εβδομάδας στο Οβάλ Γραφείο από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος.
Επιπρόσθετα, υπογράμμισε ότι η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής θα επιβεβαιώσει τον σεβασμό των θρησκευτικών δικαιωμάτων και θα επιτρέψει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο να λειτουργήσει και πάλι το κορυφαίο θεολογικό του ίδρυμα.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής σε απάντηση, μάλιστα, των δηλώσεων του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν πως η Τουρκία θα κάνει ό,τι της αναλογεί στο θέμα της επαναλειτουργίας της Σχολής, το οποίο και θα συζητήσει με τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας, εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την πρόθεσή του να εξετάσει το καθεστώς της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, ενός νησιού που υπηρέτησε για οκτώ χρόνια ως ηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής της Αγίας Τριάδος κατά τη διάρκεια των οποίων ξεκίνησε η αναστήλωση των κτηρίων της Σχολής.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ – EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Όρμπαν: «Δεν θα γίνουμε μαριονέτες των διεθνιστών», video
- Μόσχα υπέρ Βενεζουέλας! Τι δήλωσε ο Λαβρόφ
- Θεσσαλονίκη: Τροχαίο ατύχημα με τρεις τραυματίες και ζημιές σε 6 οχήματα
- Δένδιας: 194 χρόνια από τον θάνατο του Ιωάννη Καποδίστρια
- M. Χρυσοχοΐδης: «Οι αυτοσχέδιοι αγώνες ταχύτητας με μηχανές μεγάλου κυβισμού δεν είναι παιχνίδι»
- Δνείπερος: Πολύ δύσκολα τα πράγματα για τους Ουκρανούς
- Προσπάθησαν να διασχίσουν τη Μάγχη και πνίγηκαν
- Το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ταξιδεύει για πρώτη φορά στο Κέιπ Τάουν
- «Τουρκικές μειονότητες σε Θράκη και Ρόδο» φαντάζεται ο Τούρκος ΥΠΕΞ
- Σωκράτης Φάμελλος: Να γίνει πλήρως δεκτό το αίτημα του Πάνου Ρούτσι
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΕΝΑΕΡΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

ΑΣΘΕΝΕΙΣ

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

ΓΙΟΡΤΗ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΒΡΟΧΕΣ

ΜΟΥΣΕΙΑ

ΑΠΕΡΓΙΑ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

ΑΠΕΡΓΙΑ
