• Αρχική
  • Άρθρα
  • Απόβαση του ΝΑΤΟ στην Θράκη – Ορμητήριο για την Κωνσταντινούπολη η Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Απόβαση του ΝΑΤΟ στην Θράκη – Ορμητήριο για την Κωνσταντινούπολη η Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ελλάδα για τα καλά στον «χορό» του πολέμου...

Η μεγάλη άσκηση του ΝΑΤΟ με τίτλο “Defender Europe 20” δρομολογείται τις τελευταίες μέρες, ενώ πραγματοποιείται απόβαση νατοϊκή μεραρχίας στην Αλεξανδρούπολη.

Θεωρείται ως η μεγαλύτερη διακλαδική άσκηση του ΝΑΤΟ, με 37.000 στρατιώτες από 18 κράτη – μέλη!!!. Συνολικά τα μέλη του ΝΑΤΟ είναι 29. Προγραμματίζεται για την άνοιξη, ως η μεγαλύτερη ανάπτυξη νατοϊκών Ενόπλων Δυνάμεων στην Ευρώπη τα τελευταία 25 χρόνια, στο πλαίσιο της οποίας θα κινητοποιηθούν συνολικά 37.000 άτομα.

Στην γιγαντιαία άσκηση – «πρόβα πολέμου» «Defender 2020», δεν παράλειψε να αναφερθεί ο Γενικός Γραμματέας της Δυτικής Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ. Θα συμμετάσχουν δυνάμεις από: ΗΠΑ, Βέλγιο, Γαλλία, Λιθουανία, Καναδάς, Ολλανδία, Τσεχία, Γερμανία, Πολωνία, Δανία, Ουγγαρία, Ισπανία, Εσθονία, Ιταλία, Βρετανία, Φινλανδία, Λετονία, αλλά και η Γεωργία, στο «μαλακό υπογάστριο» της Ρωσίας.

Ήδη 20.000 οχήματα και κοντέινερ με υλικά μεταφέρονται προς την Πολωνία και την Εσθονία.

Μάλιστα, όπως μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης, στην Ελλάδα βρίσκεται κλιμάκιο του ΝΑΤΟ, προκειμένου να ξεκινήσει τις διαδικασίες για την “Defender Europe 21”, που θα λάβει χώρα στην ΝΑ Ευρώπη και ειδικότερα στα Βαλκάνια, με την Θράκη να θεωρείται μία από τις ιδανικές περιοχές, καθώς, μεταξύ των άλλων, βρίσκεται κοντά στην Κωνσταντινούπολη, η οποία δεν αποκλείεται να μας απασχολήσει εκτενώς, τον επόμενο καιρό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης αναμένεται μία μεραρχία, η οποία θα ξεφορτώσει:

  • Ελικόπτερα
  • Αρματιοφορείς
  • κοντέινερ με εξοπλισμό
  • άρματα Bradley

Εξυπακούεται πως ο ερχομός όλων αυτών των δυνάμεων στην Αλεξανδρούπολη, κάθε άλλο, παρά τυχαίος είναι και μάλιστα περίπου 18 μήνες πριν την άσκηση.

Μπορεί να επιδιώκεται, αυτή την στιγμή παγκόσμια ειρήνη, αλλά όλες οι πλευρές προετοιμάζονται και για το σενάριο του παγκοσμίου πολέμου, με την Ελλάδα να μπαίνει ως «έδαφος», για τα καλά στον «χορό».

Για την ώρα παρακολουθήστε βίντεο από τις προετοιμασίες της άσκησης “Defender Europe 20”:

ΦΩΤΟ dmitryshulgin.com