Light τελικά θα είναι οι… κυρώσεις που αποφάσισε η Ευρώπη κατά της Ρωσίας, καθώς το Κρεμλίνο δεν αστειεύεται. Για όσους, μάλιστα, θυμούνται, η Μόσχα είχε θέσει τελεσίγραφο στις Βρυξέλλες. Συγκεκριμένα, ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, είχε δηλώσει ότι η Ρωσική Ομοσπονδία είναι έτοιμη να διακόψει τις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση σε περίπτωση που η τελευταία, την πλήξει με οδυνηρές οικονομικές κυρώσεις.
Οι Βρυξέλλες είδαν πως δεν μπορούν να πλήξουν, σε καμία περίπτωση, την Ρωσία του Πούτιν και μάλιστα μπήκε μπροστά η Γαλλία, τονίζοντας μέσω του ΥΠΕΞ, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν την ανάγκη να διατηρηθεί ο διάλογος με την Μόσχα.
«Ο υπουργός ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να υιοθετήσει μια σταθερή και ενωμένη αντίδραση [όσον αφορά την κατάσταση του Ναβάλνι], λαμβάνοντας επίσης υπόψη την υποστήριξη της κοινωνίας των πολιτών και την ανάγκη διατήρησης διαύλων διαλόγου με την Ρωσία», ανέφερε το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση μετά τη συνάντηση των Βρυξελλών.
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών από την πλευρά του ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως, η απόφαση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ για νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας ήταν «απογοητευτική», ωστόσο οι τόνοι μάλλον δεν θα ανέβουν (για την ώρα) περισσότερο, αφού οι Βρυξέλλες ουσιαστικά υποχώρησαν και μάλιστα άτακτα.
Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας, δήλωσε πριν από τη σύνοδο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ τη Δευτέρα πως, παρόλο που οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης «έχουν φτάσει στο χαμηλότερο επίπεδο», οι δύο πλευρές θα πρέπει να συνεχίσουν να προσπαθούν να βρουν τρόπους για τη διατήρηση του διαλόγου, φανερώνοντας την αδυναμία των διεθνιστών της Γηραιάς Ηπείρου να προκαλέσουν την «Αρκούδα».
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Παραμονή Πρωτοχρονιάς: Πότε είναι τα τελευταία δρομολόγια σε μετρό, τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ
- Βραζιλία: Σε τρίτη επέμβαση για να σταματήσει ο επίμονος λόξιγκας υποβλήθηκε ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου
- Υπερθέαμα στο Λας Βέγκας με 5.000 drones για το φινάλε του Stranger Things, vid
- Παράνοια: Οι δυτικές «αξίες» του σήμερα σε ένα ΒΙΝΤΕΟ
- Υπερταμείο: Ξεκίνησε το καθεστώς παραχώρησης της Εγνατίας Οδού για 35 έτη έναντι 1,275 δισ. ευρώ
- Η εγγονή του Τζον Κένεντι Τατιάνα Σλόσμπεργκ πέθανε σε ηλικία 35 ετών από οξεία λευχαιμία
- Κ. Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση έχει υποχρέωση απέναντι στον αγροτικό κόσμο να προσέλθει σε έναν έντιμο διάλογο
- Θεσσαλονίκη: Ακόμα μία πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε είσοδο πολυκατοικίας
- Σημαντική τοποθέτηση από την Μόσχα! Έτσι θα μπορούσαν να αλλάξουν τα πράγματα για Ρωσία και ΕΕ
- Εικόνες χάους στην «πρωτεύουσα» της Ε.Ε. σε «πανηγυρισμούς» αλλοδαπών, vid









