Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν για να συζητήσουν για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, ανέφερε σε δημοσίευμά της η New York Post αργά χθες, Σάββατο, το βράδυ.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε από το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One την Παρασκευή, ο Τραμπ απάντησε σε ερώτηση για το πόσες φορές έχουν συνομιλήσει οι δύο ηγέτες ότι είναι “καλύτερα να μην πει”.
“Αυτός (ο Πούτιν) θέλει να δει να σταματήσουν να πεθαίνουν άνθρωποι”, δήλωσε ο Τραμπ στη New York Post.
Προς το παρόν ούτε το Κρεμλίνο, ούτε ο Λευκός Οίκος έχουν απαντήσει σε αίτημα του Reuters που έγινε εκτός ωραρίου εργασίας να σχολιάσουν σχετικά.
Στα τέλη Ιανουαρίου, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι ο Πούτιν είναι έτοιμος να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τραμπ και ότι η Μόσχα περιμένει νέα από την Ουάσινγκτον ότι και αυτή είναι έτοιμη.
Την Παρασκευή ο Τραμπ δήλωσε ότι πιθανότατα θα συναντηθεί με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι την επόμενη εβδομάδα για να συζητήσουν για τον τερματισμό του πολέμου.
Ο πόλεμος, ο οποίος ξέσπασε με την εισβολή των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία, συμπληρώνει τρία χρόνια στις 24 Φεβρουαρίου. Χιλιάδες άνθρωποι, στη μεγάλη πλειονότητά τους Ουκρανοί, έχουν σκοτωθεί στη σύγκρουση.
Ο Τραμπ δήλωσε επίσης στη New York Post ότι “πάντα είχε καλή σχέση με τον Πούτιν” και ότι έχει συγκεκριμένο σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου. Ωστόσο δεν διευκρίνισε περαιτέρω.
“Ελπίζω να γίνει γρήγορα”, είπε. “Κάθε μέρα πεθαίνουν άνθρωποι. Αυτός ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι τόσο κακός. Θέλω να το τελειώσω αυτό το καταραμένο πράγμα”, σημείωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.
ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ανοίγει η αυλαία του Ρεθεμνιώτικου Καρναβάλιου – 32 άρματα, 27 ομάδες και 10.000 καρναβαλιστές
- Σιδηροδρομική τραγωδία Ισπανία: Πυροσβέστες έσωσαν σκύλο που αγνοείτο μετά από τέσσερις ημέρες
- Αυξάνονται οι αμφιβολίες για το ΝΑΤΟ, από το οποίο παίρνουν αποστάσεις οι ΗΠΑ
- Κέιτ Μίντλετον: Η πρέσβειρα της σύγχρονης κομψότητας παρουσίασε το πρώτο παλτό που σχεδίασε, vid
- Ν. Δένδιας: Η Ελλάδα ούτε απειλεί ούτε διεκδικεί, αλλά δεν θα μείνει σιωπηρή απέναντι σε προκλήσεις
- Τραγωδία στην Ελευσίνα: Ζευγάρι ηλικιωμένων βρέθηκε νεκρό από διαρροή υγραερίου
- Ο Τραμπ καταστρέφει 80 χρόνια συμμαχιών, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Καλιφόρνιας
- Χανιά: Η κακοκαιρία έκανε τη θάλασσα να αφρίσει στην Παλαιόχωρα – Βίντεο με τις εντυπωσιακές εικόνες
- Βρυξέλλες: Η τοποθέτηση Μητσοτάκη για το «Συμβούλιο Ειρήνης» του Τραμπ
- Χάος σε τράπεζα της Νέας Υόρκης – Ελάφι μπούκαρε μέσα και ενεργοποίησε τον συναγερμό, vid









