Αποκάλυψη: Αυτά είναι τα δυτικά σχέδια για την καταστροφή της Ρωσίας

Τι ειπώθηκε στην Αγία Πετρούπολη

Δυτικοί αξιωματούχοι είχαν ένα σχέδιο να χωρίσουν τη Ρωσία σε πέντε μέρη κατά μήκος των γραμμών της Γιουγκοσλαβίας, λέει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρπσκα Μίλοραντ Ντόντικ. Η Δύση θέλει να ελέγξει τους πόρους της Ρωσίας, αλλά δεν μπόρεσε να εφαρμόσει τα σχέδιά της λόγω των πολιτικών του Πούτιν.

Τις δηλώσεις αυτές τις έκανε ο Μίλοραντ Ντόντικ, Πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρπσκα, σε συνέντευξή του στο  TASS στο περιθώριο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης (SPIEF):

“Πριν από είκοσι χρόνια η Δύση πειραματίστηκε στην Γιουγκοσλαβία, για να κάνει το ίδιο στην Ρωσία χρόνια αργότερα. Ήθελαν να πλησιάσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τη Ρωσία καταλαμβάνοντας πλήρως την Ουκρανία και στην συνέχεια διαμελίζοντας την Ρωσία.”

Ο Ντόντικ ισχυρίστηκε ότι γνώριζε για μια πρόταση για διαίρεση της Ρωσίας σε πέντε μέρη: 

“Γνωρίζουμε ότι υπήρχε μια τέτοια προσφορά: να χωρίσουν τη Ρωσία σε πέντε μέρη. Έμαθαν να το κάνουν αυτό σε πολλά μέρη του κόσμου και τελικά ήρθαν εδώ. Σκέφτηκαν ότι μπορούσαν να το κάνουν”.

Αν και δεν ανέφερε πηγές για την ενημέρωσή του, ο Σέρβος εξήγησε ότι η Δύση επιδιώκει να διαλύσει τη Ρωσική Ομοσπονδία για να ελέγξει τους πόρους της χώρας (σ.σ. και την διακυβέρνηση καθώς με τον Πούτιν στην εξουσία δεν μπορεί να βάλει χέρι στον ρωσικό πληθυσμό):

«Ο κύριος στόχος της Δύσης, της Ευρώπης, που δεν έχει κανένα απολύτως πόρο – ούτε αέριο ούτε πετρέλαιο, ούτε σπάνια μέταλλα ούτε ηγέτες- είναι να αποκτήσει τους πόρους που διαθέτει η Ρωσία».

Σύμφωνα με τον Ντόντικ, ο Πούτιν «αναγνώρισε αμέσως αυτές τις τάσεις και τοποθετήθηκε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τα εθνικά κρατικά συμφέροντα της Ρωσίας»!

Η πρώτη αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Κρατικής Δούμας, Σβετλάνα Ζούροβα, σχολίασε τις δηλώσεις του προέδρου της Δημοκρατίας Σέρπσκα, Μίλοραντ Ντόντικ, για πιθανά σχέδια της Δύσης.

Σε συνομιλία με το Lenta.ru, η βουλευτής απέκλεισε το ενδεχόμενο διαίρεσης της Ρωσίας παρά τις δυτικές ενέργειες:

«Νομίζω ότι αυτό το σχέδιο δεν είναι καινούργιο, τέτοια σχέδια υπήρχαν ήδη στο παρελθόν: ο πόλεμος της Τσετσενίας υποτίθεται ότι θα έφερνε επίσης αποτέλεσμα. Δεν χρηματοδοτήθηκε χωρίς λόγο από την Δύση, υπήρχαν ενδείξεις ότι έγιναν προσπάθειες ακόμη και τότε. Τώρα η Ουκρανία θα χρησιμοποιηθεί εν μέρει για αυτούς τους σκοπούς, αλλά το σενάριο της Γιουγκοσλαβίας δεν θα πετύχει γιατί είμαστε πιο κυρίαρχοι και ανεξάρτητοι, μεταξύ άλλων από την άποψη της ενέργειας».

Η Zhurova συνέχισε:

“Αν ήμασταν εξαρτημένοι από τους πόρους των άλλων, θα είχαμε διαμελιστεί εδώ και πολύ καιρό, αλλά αυτό είναι αδύνατο. Γι’ αυτό θα παραμείνουμε ανεξάρτητοι και μοναδικοί, ακόμα κι αν αυτό δεν αρέσει σε κάποιους”.

Στις 6 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ Πούτιν και Ντόντικ στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης. Ο Ντόντικ χαρακτήρισε τις σχέσεις με τη Ρωσία «πολύ καλές» και τόνισε την ανάγκη να συνεχιστεί η συνεργασία σε όλους τους τομείς «όπως πριν».

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-SPUTNIK POOL

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί