Ο Ντόναλντ Τραμπ αποδέχθηκε και τυπικά το χρίσμα του κόμματός του, των Ρεπουμπλικάνων, κατά την ομιλία του στο συνέδριό του στο Μιλγουόκι το βράδυ της Πέμπτης (τοπική ώρα· ξημερώματα Παρασκευής ώρα Ελλάδας).
«Με πίστη και αφοσίωση, αποδέχομαι υπερήφανα το χρίσμα σας» είπε απευθυνόμενος στους συνέδρους στο Ουισκόνσιν (βόρειες ΗΠΑ).
Προέβλεψε «απίστευτη νίκη» στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, υποσχόμενος «τα τέσσερα ομορφότερα χρόνια στην ιστορία» των ΗΠΑ αν επιστρέψει στον Λευκό Οίκο.
Προσπάθησε εξάλλου να φανεί ενωτικός, λίγα εικοσιτετράωρα μετά την απόπειρα δολοφονίας του στην Πενσιλβάνια: «Είμαι υποψήφιος για να γίνω ο πρόεδρος όλης της Αμερικής, όχι της μισής», διαβεβαίωσε.
Ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε κατά την ομιλία του στο συνέδριο του κόμματός του στο Μιλγουόκι (βόρειες ΗΠΑ) να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή προς τιμή πυροσβέστη που έχασε τη ζωή του όταν ένοπλος αποπειράθηκε να τον δολοφονήσει στην Πενσιλβάνια το Σάββατο.
«Παρά την ειδεχθή επίθεση αυτή, είμαστε απόψε ενωμένοι (και) πιο αποφασισμένοι από ποτέ», δήλωσε ο κ. Τραμπ, που νωρίτερα αποδέχθηκε και τυπικά το χρίσμα της παράταξής του και θα διεκδικήσει την προεδρία στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.
Αναφέρθηκε λεπτομερώς στην απόπειρα δολοφονίας του. Μόλις άκουσε τα πυρά, «κατάλαβα αμέσως πως ήταν κάτι πολύ σοβαρό, πως δεχόμασταν επίθεση», αφηγήθηκε, στην πρώτη του δημόσια ομιλία μετά την απόπειρα, ακόμη φορώντας επίδεσμο στο δεξί του αυτί.
«Αίμα κύλαγε παντού. Κι όμως, με κάποιον τρόπο, αισθανόμουν ασφαλής, γιατί είχα τον Θεό μαζί μου», πρόσθεσε.
Η φιέστα και η ομιλία του ΕΔΩ
ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- «Marty Supreme»: Ιστορικό ρεκόρ για τον Τίμοθι Σαλαμέ και την A24 στο χριστουγεννιάτικο box office
- Εικόνες παρακμής στην «πρωτεύουσα» της Ε.Ε., Vid
- Νέο μακελειό στον Ισημερινό: Έξι νεκροί και τρεις τραυματίες σε έφοδο ενόπλων σε πλαζ
- Λαμίν Γιαμάλ: “Το αφεντικό στο σπίτι είναι η μάνα μου” – Τα γέλια του Ρονάλντο, vid
- Ξεκίνησε τα «μεγάλα» στρατιωτικά γυμνάσια γύρω από την Ταϊβάν η Κίνα
- Κλιμακώνουν οι αγρότες στο μπλόκο του Μπράλου – Δίωρος αποκλεισμός παραδρόμων και επαρχιακού δικτύου
- «Ξερόκρυο» στη Μακεδονία: Πού έδωσε -9 το θερμόμετρο – Πάνω από 140 κλήσεις για πτώσεις δέντρων
- Η φράση του Τραμπ με την οποία ο Ζελένσκι γέλασε ειρωνικά, vid
- Σφοδρές πλημμύρες σαρώνουν τη νότια Ισπανία και “ξυπνούν” μνήμες του 2024 – Τουλάχιστον ένας νεκρός, vid
- Θεσσαλονίκη: Απεγκλωβίστηκε το ζευγάρι των ηλικιωμένων μετά την πυρκαγιά στο διαμέρισμα τους στην Τούμπα









