ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΧΕΡΣΩΝΑΣ: Αυτό είναι το ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ της Ρωσίας για την Ουκρανία, σύμφωνα με την Pravda

Η συνέχεια βάσει όσων λένε οι Ρώσοι...

Σε μία από τις πλέον καθοριστικές εξελίξεις επί του πεδίου των μαχών στους εννέα μήνες που μετρά ο πόλεμος, τα ουκρανικά στρατεύματα εισήλθαν στη Χερσώνα κατόπιν της ρωσικής απόσυρσης.

Η Κεντρική Διεύθυνση Πληροφοριών του ουκρανικού Υπουργείου Άμυνας (GUR) εξέδωσε νωρίς το απόγευμα σήμερα, Παρασκευή 11 Νοεμβρίου, ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι η στρατηγικής σημασίας πόλη του Νότου, που τελούσε υπό ρωσική κατοχή από το Μάρτιο, επανέρχεται υπό ουκρανικό έλεγχο, και καλεί τους εναπομείναντες Ρώσους στρατιώτες να παραδοθούν, αν και όπως διαβάσατε στο ΕΛ, έχουν αποχωρήσει όλοι χωρίς μάχη!

Και τώρα;;; Οι δύο πλευρές (ΡΩΣΙΑ-ΗΠΑ/ΝΑΤΟ) το συζητάνε για… ειρήνη, αλλά κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς θα γίνει στο τέλος, καθώς οι εντολές από το παρασκήνιο αλλάζουν συνεχώς!!!

Σύμφωνα με την Pravda το ΝΕΟ σχέδιο της Ρωσίας για την συνέχεια είναι το εξής: «Η Ουκρανία δεν θα τα βγάλει πέρα ​​τον χειμώνα, θα έχει εξαντληθεί».

 Όπως αναφέρει η ρωσική εφημερίδα:

«Το Κίεβο εξαντλείται από πόρους και χρήματα. Η βοήθεια από τη Δύση δεν πρόκειται να διαρκέσει για πάντα. Ο ελιγμός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας (σ.σ. έτσι αποκαλούν την αποχώρηση οι Ρώσοι) να πάρουν πλεονεκτικές θέσεις κατά μήκος του Δνείπερου αλλάζει την ειδική επιχείρηση με σκοπό την εξάντληση της Ουκρανίας.

Η υπουργός Οικονομίας της Ουκρανίας Γιούλια Σβιριντένκο μετέβη στην Ουάσιγκτον για διαπραγματεύσεις. Είπε την Τετάρτη ότι τα συνεχόμενα μπλακ άουτ λόγω των απεργιών της Ρωσίας θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μεγαλύτερη συρρίκνωση του ΑΕΠ το 2022 από ό,τι προβλεπόταν προηγουμένως, αναφέρει το Reuters .

Σύμφωνα με την Sviridenko, αναμένεται πτώση 39% αντί για 35%.

“Το πρόβλημα είναι ότι οι εταιρείες δεν λειτουργούν. Εάν οι διακοπές ρεύματος συνεχιστούν τις επόμενες εβδομάδες, το ΑΕΠ θα μπορούσε να μειωθεί ακόμη περισσότερο”, είπε.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομίας της Ουκρανίας, ο όγκος παραγωγής τον Οκτώβριο μειώθηκε κατά 39%, αφού είχε συρρικνωθεί κατά 35% από τον Αύγουστο έως τον Σεπτέμβριο, ανέφερε το Reuters .

Η Σβιριντένκο διαβεβαίωσε ότι η ουκρανική κυβέρνηση μειώνει τα έξοδα μειώνοντας τους κρατικούς υπαλλήλους και ιδιωτικοποιώντας μικρές κρατικές επιχειρήσεις. Το Κίεβο θα χρειάζεται ακόμα ξένη βοήθεια, προσέθεσε.

Η Sviridenko προσπάθησε επίσης να διαπραγματευτεί στις Ηνωμένες Πολιτείες για τις προμήθειες ηλεκτρικού εξοπλισμού, όπως μετασχηματιστές, γεννήτριες ισχύος και ακόμη και λαμπτήρες LED που θα μπορούσαν να εξοικονομήσουν ηλεκτρική ενέργεια. Αμερικανοί αξιωματούχοι προέτρεψαν την ουκρανική κυβέρνηση να πραγματοποιήσει μεταρρυθμίσεις για τη θέσπιση διαφανών οικονομικών κανόνων.

Σύμφωνα με τον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelensky, το Κίεβο χρειάζεται 38 δισεκατομμύρια δολάρια για να καλύψει το αναμενόμενο δημοσιονομικό έλλειμμα το επόμενο έτος και άλλα 17 δισεκατομμύρια δολάρια για να ξεκινήσει επείγουσες επισκευές υποδομών.

Η Δύση έχει βαρεθεί να χρηματοδοτεί την Ουκρανία ασταμάτητα

Φαίνεται ότι η Δύση είναι απρόθυμη να χρηματοδοτήσει την Ουκρανία. Η ΕΕ δεσμεύτηκε να χορηγήσει δάνεια 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2022, αλλά τρία δισεκατομμύρια δεν θα σταλούν ποτέ. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα σταματήσει το τυπογραφείο την άνοιξη.

Η Ουγγαρία αρνήθηκε να χρηματοδοτήσει το πακέτο βοήθειας ύψους 18 δισ. για το 2023. Θα υπάρχουν μόνο δάνεια από τον προϋπολογισμό της ΕΕ. Το ΔΝΤ υπόσχεται μια ένεση 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων τα επόμενα δύο χρόνια. Είναι και αυτά δάνεια.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν κυρίως την Ουκρανία με προμήθειες όπλων. Τον Σεπτέμβριο, σχεδόν όλοι οι Ρεπουμπλικάνοι στην Βουλή των Αντιπροσώπων καταψήφισαν ένα νομοσχέδιο για την διάθεση 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον ουκρανικό προϋπολογισμό. Ο ηγέτης της μειονότητας της Βουλής των Αντιπροσώπων, Κέβιν Μακάρθι, προειδοποίησε ότι οι Ρεπουμπλικάνοι θα αρνηθούν να εκδώσουν λευκή κάρτα στην Ουκρανία εάν πάρουν τον έλεγχο της Βουλής.

Το Κίεβο δεν θα έχει χρήματα για πόλεμο

Η υποχρηματοδότηση της ουκρανικής οικονομίας θα προκαλέσει υπερπληθωρισμό στην Ουκρανία. Η εθνική τράπεζα της Ουκρανίας εξέδωσε επιπλέον 15 δισεκατομμύρια εθνικού νομίσματος στις αρχές Σεπτεμβρίου αγοράζοντας κρατικά ομόλογα, υπονομεύοντας έτσι την αξία του εθνικού νομίσματος. Από την αρχή της ειδικής επιχείρησης, η τράπεζα εξέδωσε 300 δισεκατομμύρια, γεγονός που προκάλεσε την αύξηση της συναλλαγματικής ισοτιμίας σε σχεδόν 50 hryvnia ανά δολάριο.

Τον Σεπτέμβριο, ο πληθωρισμός στην Ουκρανία αυξήθηκε σχεδόν στο 25%. Δεδομένου του υψηλού κόστους, θα είναι ακόμη πιο δύσκολο για το Κίεβο να σταθεί στα πόδια του, πόσο μάλλον στο πολεμικό μέτωπο.

Η Ρωσία αποφάσισε να αποσύρει τα στρατεύματά της από τη Χερσώνα. Η Ουκρανία θα πρέπει τώρα να διατηρήσει την πόλη, γεγονός που αυξάνει αυτόματα τις δαπάνες του προϋπολογισμού της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το δημόσιο χρέος της Ουκρανίας ανέρχεται σήμερα σε 6.406 δισεκατομμύρια UAH (εκ των οποίων το 78,7 τοις εκατό αντιστοιχεί στο εξωτερικό χρέος), ενώ το δημόσιο χρέος της Ουκρανίας προς το ΑΕΠ ανέρχεται στο 100,1 τοις εκατό. Η εξυπηρέτηση του χρέους γίνεται επίσης πιο ακριβή λόγω της αύξησης του δολαρίου.

Το Κίεβο δεν έχει καμία πιθανότητα να αποκτήσει τα δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία, επειδή η Ρωσία πάγωσε σχεδόν ισοδύναμο ποσό δυτικών περιουσιακών στοιχείων.

Επιπλέον, η υποστήριξη προς τους Ουκρανούς πρόσφυγες μειώνεται σε ολόκληρη την ΕΕ. Δεν αποκλείεται πολλοί να αποφασίσουν τελικά να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Αυτό θα δημιουργήσει πρόσθετη πίεση στην αγορά εργασίας, η ανεργία θα αυξηθεί.

Η νέα φάση της ειδικής επιχείρησης: Η εξάντληση της Ουκρανίας

Ο ελιγμός των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων να πάρουν πλεονεκτικές θέσεις κατά μήκος του Δνείπερου οδηγεί την αντιπαράθεση με την Ουκρανία σε νέα φάση. Η Ρωσία θέλει την Ουκρανία να εξαντληθεί.

Ο χειμώνας είναι κοντά. Η Ρωσία έχει περισσότερους από αρκετούς πόρους για να περάσει ομαλά τον χειμώνα.

Η Ουκρανία δεν έχει πόρους. Η Ουκρανία έχει βοήθεια μόνο από τη Δύση, αλλά ούτε αυτή θα διαρκέσει για πάντα.

photo intime/scr

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί