Η φτωχοποίηση των πολιτών του λεγόμενου «Δυτικού Κόσμου» και ιδίως των Ευρωπαίων συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς.
Μέσα στο πλαίσιο αυτό, οι Βρυξέλλες ζητούν για ακόμα μία φορά από τα κράτη-μέλη (και κατ’ επέκταση από τους λαούς τους) να βάλουν ξανά βαθιά το χέρι στην τσέπη για έναν πόλεμο που έχει χαθεί από τα πρώτα 24ωρα!
Η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, προανήγγειλε στο χθεσινό της μήνυμα στο “Χ” νέα «αφαίμαξη» των Ευρωπαίων φορολογούμενων.
Το επόμενο διάστημα τα ευρωπαϊκά κράτη θα κληθούν να στείλουν στο Κίεβο τεράστιες ποσότητες φυσικού αερίου (και μάλιστα μέσω της Ελλάδας), αλλά και να προμηθεύσουν τους Ουκρανούς με πανάκριβη ηλεκτρική ενέργεια.
Πέραν των άλλων η Φον ντερ Λάιεν ήταν σαφής: Ακολουθεί μία «διαρκής χρηματοδοτική συνδρομή» προς το κατεστραμμένο κράτος της Ουκρανίας! Δηλαδή εκατοντάδες δις ευρώ από τις τσέπες των Ευρωπαίων!
Αναλυτικά το μήνυμα της Φον ντερ Λάιεν με αποδέκτη τον Ζελένσκι:
«Αξιότιμε Πρόεδρε, η Ουκρανία δεν θα αντιμετωπίσει μόνη της τον χειμώνα.
Η ΕΕ στέκεται στο πλευρό σας, παρέχοντας επείγουσα ενεργειακή στήριξη για να βοηθήσει την Ουκρανία να περάσει τους επόμενους μήνες.
Ταυτόχρονα, επεξεργαζόμαστε επιλογές για να εξασφαλίσουμε την απαραίτητη διαρκή χρηματοδοτική συνδρομή προς την Ουκρανία.
Αύριο θα εγκρίνουμε το πακέτο μέτρων για τη διεύρυνση, το οποίο θα επιδοκιμάζει την αξιοσημείωτη δέσμευση της Ουκρανίας στην ευρωπαϊκή της πορεία κατά το παρελθόν έτος.
Το μήνυμα της Επιτροπής είναι σαφές: η Ουκρανία είναι έτοιμη να προχωρήσει μπροστά».
Good call with President @ZelenskyyUA. Dear President, Ukraine will not face this winter alone.
— Ursula von der Leyen (@vonderleyen) November 3, 2025
The EU stands with you, providing emergency energy support to help Ukraine through the coming months.
At the same time, we are working on options to ensure the necessary sustained…
Freepik photo αρχείου
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πειραιάς: 48χρονος έπεσε στη θάλασσα στο λιμάνι – Τον έσωσε λιμενικός
- Απόκοσμο «κρανίο» εμφανίζεται σε ένα γιγάντιο ηφαιστειακό λάκκο στη Σαχάρα – Δείτε εικόνες
- 8 κανόνες καθαρισμού που μπορούν να ακολουθήσουν ακόμη και οι πιο πολυάσχολοι άνθρωποι
- «Θέλαμε να ρίξουν μια ματιά στα νέα μας όπλα»! Τι αποκάλυψε ο Πούτιν για το ΝΑΤΟ
- Ανακοίνωση του Μετρό Θεσσαλονίκης για το σημερινό πρόβλημα στην τροχιά 1
- Ο Τζόκοβιτς ανέβασε φωτογραφίες στην Ακαδημία Αθηνών: «Γεμίζοντας με λίγη ενέργεια Έλληνα Θεού»
- Η Μόσχα στηρίζει την Βενεζουέλα! Μάλιστα βουλευτής δεν αποκλείει να της στείλουν Ορέσνικ
- Ντέιβιντ Μπέκαμ: Ο Βασιλιάς Κάρολος τον έχρισε ιππότη – Δείτε βίντεο
- Η υπερπανσέληνος του “Κάστορα” όπως την «αιχμαλώτισε» ο φωτογραφικός φακός
- ΗΠΑ: Διακοπή κυκλοφορίας στο αεροδρόμιο Ρόναλντ Ρέιγκαν της Ουάσινγκτον λόγω ζητήματος ασφαλείας









