Απίστευτο: Καταζητούμενος εγκληματίας παρίστανε τον κωφάλαλο για 20 χρόνια ώστε να αποφύγει τη φυλακή!

Ένας Κινέζος καταζητούμενος για φόνο κατάφερε να αποφύγει τον εντοπισμό της αστυνομίας για περισσότερα από 20 χρόνια παριστάνοντας τον κωφάλαλο οδοκαθαριστή στα βουνά της επαρχίας Χουμπέι.

Το βράδυ της 22ας Μαΐου 2004, ένας νεαρός και βιαστικός άνδρας ονόματι Xiao τσακώθηκε έντονα με έναν γείτονα στο χωριό του, τον Oumio Daying, στην περιοχή Xiangcheng της Xianyang.

Κάποια στιγμή, ο Xiao φέρεται να σήκωσε ένα φτυάρι και να χτύπησε με αυτό τον γείτονά του στο κεφάλι, σκοτώνοντάς τον επί τόπου. Εκείνο το βράδυ, γνωρίζοντας ότι κινδύνευε να περάσει την υπόλοιπη ζωή του πίσω από τα κάγκελα ή χειρότερα, να του επιβληθεί η θανατική ποινή, ο Xiao αποφάσισε να εγκαταλείψει τη γυναίκα του και το 11χρονο παιδί του για να τραπεί σε φυγή.

Έτρεξε στα βουνά της κομητείας Anxi, στην επαρχία Fujian, όπου έγινε οδοκαθαριστής για να επιβιώσει. Για να βεβαιωθεί ότι δεν άφησε ποτέ τίποτα για την προηγούμενη ζωή του, ο Xiao προσποιήθηκε ότι ήταν κωφάλαλος για τα επόμενα 20 χρόνια, χαμογελώντας μόνο στους ανθρώπους και επικοινωνώντας με χειρονομίες.

Ο χρόνος πέρασε, αλλά η αστυνομία δεν σταμάτησε ποτέ να αναζητάει τον Xiao για να τον παραπέμψει στη δικαιοσύνη για το έγκλημά του, και παρόλο που ο δραπέτης ήταν πολύ ήρεμος και δεν επικοινώνησε ποτέ με την οικογένειά του τις τελευταίες δύο δεκαετίες, κατάφεραν να τον εντοπίσουν. Τον περασμένο μήνα, η αστυνομία στο Anxi συνέλαβε έναν φαινομενικά κωφό και βουβό οδοκαθαριστή επειδή τσακώθηκε με μερικούς ντόπιους, και παρόλο που αφέθηκε ελεύθερος λίγο αργότερα, εξακολουθούσε να υποβάλλεται σε επεξεργασία και οι φωτογραφίες του κατέληξαν σε μια εθνική βάση δεδομένων.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ενώ κοιτούσαν τις παλιές φωτογραφίες του Xiao με αυτές της εθνικής βάσης δεδομένων, η αστυνομία είχε μια εκπληκτική αντιστοιχία. Ένας κωφάλαλος άνδρας στην επαρχία Φουτζιάν έδειχνε μια απίστευτη ομοιότητα με τον καταζητούμενο και έτσι στάλθηκε αστυνομική δύναμη για έρευνα. Μόλις βρήκαν τον ύποπτο, τον ρώτησαν αδιάφορα: «Είσαι από την περιοχή Xiangcheng στην Xianyang, στην οποία εκείνος απάντησε αμέσως «Ναι».

«Συγκρατώ τα λόγια μου εδώ και 20 χρόνια και ένιωθα ότι τρελαίνομαι», είπε ο ανακουφισμένος Xiao στην αστυνομία. «Όταν έφυγα, ο γιος μου ήταν 11 και τώρα έχουν περάσει 20 χρόνια, αναρωτιέμαι πώς είναι η οικογένειά μου;

Ο Xiao από τότε μεταφέρθηκε πίσω στο χωριό του, και παρόλο που είχε φύγει τόσο καιρό, τους έδειξε ακριβώς πού είχε τον καβγά με τους γείτονές του εκείνο το μοιραίο βράδυ. Τώρα θα πρέπει να εκτίσει τη φυλακή από την οποία έτρεχε να ξεφύγει τόσο καιρό.

Οι άνθρωποι που τον γνώριζαν ως κωφάλαλο οδοκαθαριστή είπαν στην αστυνομία ότι ποτέ δεν τον είχαν υποψιαστεί ότι ήταν εγκληματίας φυγάς. Συγκρατούσε τον εαυτό του και δεν μιλούσε ποτέ σε κανέναν, επομένως κανείς δεν ήξερε τίποτα για αυτόν.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί