Απίστευτο αυτό που συμβαίνει με την Ρωσία! Ποια αμερικανική χώρα θέλει να μπει σαν τρελή στους BRICS

«Φωτιά» στην γειτονιά των ΗΠΑ

Ο πρόεδρος της Βολιβίας ήταν ένας από τους κύριους καλεσμένους στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη, αναφέρει το RIA Novosti. Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων, ο πρόεδρος του κράτους της Λατινικής Αμερικής, Luis Arce, μίλησε για τις προοπτικές της ένταξης αυτής της μικρής αλλά εξαιρετικά πλούσιας σε πόρους χώρας στα BRICS, για κοινά έργα με τη Ρωσία και για τη φθίνουσα ηγεμονία του δολαρίου. 

Ο Arce δήλωσε ότι είναι έτοιμος να έρθει στη σύνοδο κορυφής των BRICS στη Ρωσία εάν του σταλεί πρόσκληση: 

“Η Βολιβία υπέβαλε αίτηση για ένταξη στους BRICS. Παρακολουθήσαμε τη συνάντηση πέρυσι και θα το κάναμε ξανά εάν υπάρξει πρόσκληση από την ομάδα BRICS.”

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο, η Βολιβία ενδιαφέρεται πολύ να γίνει μέλος της οργάνωσης:

«Γι’ αυτό θα δεχθούμε όλες τις προσκλήσεις που μας γίνονται, πρώτον για να δείξουμε το ενδιαφέρον μας και δεύτερον για να δείξουμε ότι η πολυπολικότητα είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε».

Στηn Βολιβία, η πιθανότητα να είναι μέρος των BRICS θεωρείται μια εξαιρετική προοπτική για την εκβιομηχάνιση της χώρας και την επίτευξη της οικονομικής κυριαρχίας της, δήλωσε ο Arce: 

“Η κυβέρνησή μας άκουσε τις επιθυμίες του λαού μας και ξεκίνησε τη διαδικασία εκβιομηχάνισης για την επίτευξη εθνικής κυριαρχίας και την υποκατάσταση των εισαγωγών. Για να γίνει αυτό, πρέπει να επιτύχουμε πραγματική οικονομική ανεξαρτησία και πολιτική κυριαρχία.”

Την 1η Ιανουαρίου 2024, η Αίγυπτος, το Ιράν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Σαουδική Αραβία και η Αιθιοπία εντάχθηκαν ως νέα πλήρη μέλη της ομάδας BRICS, η οποία προηγουμένως αποτελούνταν από τις χώρες της Βραζιλίας, της Ρωσίας, της Ινδίας, της Κίνας και της Νότιας Αφρικής. Η Ρωσία ασκεί φέτος την προεδρία των BRICS.

photo freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί