Απίστευτη τραγωδία στις ΗΠΑ: Πώς ξεκληρίστηκε ολόκληρη οικογένεια από ένα καλώδιο ρεύματος

Πώς σώθηκε το μωρό της οικογένειας μετά από τη σωτήρια παρέμβαση μιας 18χρονης. Η αστυνομία είπε ότι δεν γνωρίζει πώς δεν έπαθε ηλεκτροπληξία και η κοπέλα αυτή και το μωρό.

Ηρωίδα έγινε μια 18χρονη στις ΗΠΑ καθώς κατάφερε να σώσει ένα μωρό όταν οι γονείς του έπαθαν ηλεκτροπληξία από καλώδιο ρεύματος κατά τη διάρκεια ισχυρής καταιγίδας στο Όρεγκον. Στη συνέχεια έπαθε ηλεκτροπληξία και ο 15χρονος θείος του μωρού, ενώ όπως αναφέρεται η μητέρα ήταν έγκυος έξι μηνών.

Η 18χρονη Ματζάια Ουάσιγκτον βρισκόταν μέσα στο σπίτι της και έτρεξε έξω για να ελέγξει το εννέα μηνών παιδί, αφού είδε τους γονείς του να χτυπιούνται από το καλώδιο την Τετάρτη (17/1).

Τράβηξε το αγόρι σε ασφαλές μέρος, ενώ οι γονείς και ο θείος του σκοτώθηκαν, αφού γλίστρησαν και ακούμπησαν το καλώδιο.

Όπως δήλωσε η νεαρή κοπέλα, είδε μια λάμψη έξω από το σπίτι της στο Πόρτλαντ κατά τη διάρκεια της καταιγίδας και όταν κοίταξε έξω από το παράθυρό της είδε ένα κατεστραμμένο καλώδιο ρεύματος να ακουμπά πάνω σε ένα SUV.

Στη συνέχεια είδε τον πατέρα του αγοριού να βγαίνει από το αυτοκίνητο και να προσπαθεί να ανεβάσει το μωρό στο γλιστερό δρομάκι, αλλά γλίστρησε στον πάγο με αποτέλεσμα το πόδι του να ακουμπήσει στο πεσμένο καλώδιο ρεύματος.

Η 21χρονη μητέρα του μωρού, προσπάθησε να φτάσει το αγόρι αλλά γλίστρησε και εκείνη και έπαθε ηλεκτροπληξία από το καλώδιο ρεύματος. Η τραγωδία λαμβάνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις καθώς η μητέρα ήταν έξι μηνών έγκυος τη στιγμή της τραγωδίας, σύμφωνα με το Associated Press.

Ακούγοντας τη φασαρία, ο 15χρονος αδελφός της μητέρας έτρεξε έξω για να βοηθήσει. Δυστυχώς και αυτός ακούμπησε κατά λάθος το καλώδιο από τις παγωμένες συνθήκες.

«Τα άτομα που επλήγησαν ήταν επιβάτες του SUV και βγήκαν από το όχημα μετά το κλαδί που έφερε το ηλεκτροφόρο καλώδιο πάνω στο όχημά τους», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Πυροσβεστική και Διάσωση του Πόρτλαντ.

«Όταν τα πόδια των ατόμων άγγιξαν το έδαφος και το σώμα τους άγγιξε το αυτοκίνητο, έγιναν μέρος του ενεργού ηλεκτρικού κυκλώματος που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατό τους», προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

«Θα ήθελα κάποιος να κάνει αυτό που έκανα»
«Απλώς σκέφτηκα, έχω κι εγώ έναν ανιψιό, έχω μικρά αδέρφια, θα ήθελα κάποιος να κάνει το ίδιο πράγμα, θα ήλπιζα ότι κάποιος θα έκανε το ίδιο πράγμα», δήλωσε η νεαρή κοπέλα στους δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου.

«Έσκυψα, γλίστρησα, χρησιμοποίησα τα χέρια μου για να ανακόψω την πτώση μου και δεν προσγειώθηκα πάνω στον πατέρα του, αλλά τα χέρια μου προσγειώθηκαν πάνω του και απλώς άρπαξα το μωρό», πρόσθεσε. «Το τράβηξα πάνω, το τύλιξα και το πήγα μέχρι τον λόφο», είπε ακόμη.

Το παιδί εξετάστηκε αργότερα στο νοσοκομείο και αναρρώνει καλά.

Ο Ρικ Γκρέιβς εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής και Διάσωσης του Πόρτλαντ, δήλωσε ότι δεν γνωρίζει πώς δεν έπαθε ηλεκτροπληξία ούτε η κα Ουάσινγκτον ούτε το μωρό. Χαρακτήρισε τις ενέργειές της ως «ηρωικές».

(με πληροφορίες από cnn. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί