Απίστευτη περιπέτεια στις ΗΠΑ: Άνδρας χρησιμοποιούσε την ταυτότητα άλλου για 35 χρόνια!

Ένας πρώην υπάλληλος του Νοσοκομείου του Πανεπιστημίου της Αϊόβα παραδέχτηκε ότι έκλεψε την ταυτότητα ενός άλλου άνδρα και τη χρησιμοποιούσε τα τελευταία 35 χρόνια, με αποτέλεσμα το άτομο να συλληφθεί και να μεταφερθεί σε ψυχιατρείο.

Την 1η Απριλίου, ο 58χρονος Μάθιου Ντέιβιντ Κίρανς ομολόγησε την ενοχή του στις ομοσπονδιακές κατηγορίες ότι είχε κλέψει την ταυτότητα άλλου άνδρα και τη χρησιμοποιούσε τα τελευταία 35 χρόνια.

Τη στιγμή της σύλληψής του, ο Keirans εργαζόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αϊόβα με το όνομα William Donald Woods, ένα ψευδώνυμο που είχε υιοθετήσει το 1988, αφού δούλευε με τον πραγματικό Woods σε ένα κατάστημα χοτ-ντογκ στο Αλμπουκέρκη του Νέου Μεξικού.

Δεν είναι σαφές πώς ο 58χρονος άνδρας μπόρεσε να χρησιμοποιήσει την ταυτότητα του Γουντς σε κάθε πτυχή της ζωής του, αλλά δικαστικά έγγραφα αποκάλυψαν ότι το 1990 μπόρεσε να αποκτήσει μια δόλια ταυτότητα του Κολοράντο με το όνομα και τα γενέθλια του Γουντς και το 1991 αγόρασε ένα αυτοκίνητο στο όνομα του Γουντς με δύο επιταγές.

Αφού οδήγησε το κλεμμένο αυτοκίνητο στο Αϊντάχο, ο Κέιρανς το εγκατέλειψε και χρησιμοποίησε όλα του τα χρήματα από την τράπεζα του Κολοράντο χρησιμοποιώντας ένα ΑΤΜ για να φύγει από την πολιτεία. Εκδόθηκε σύλληψη στο όνομα του Γουντς για την κλοπή αυτοκινήτου, αλλά τα δικαστικά έγγραφα δεν δείχνουν αν όντως εφαρμόστηκε. Ο Κέιρανς συνέχισε την ζωή του, παντρεύτηκε μια γυναίκα το 1994 και μάλιστα έγινε πατέρας ενός παιδιού του οποίου το επώνυμο είναι Γουντς.

Το 2012, ο Matthew Keirans πήγε την κλοπή της ταυτότητάς του σε ένα εντελώς νέο επίπεδο, καταφέρνοντας να αποκτήσει παράνομα ένα αντίγραφο του πιστοποιητικού γέννησης του Woods από την πολιτεία του Κεντάκι χρησιμοποιώντας πληροφορίες που βρήκε για την οικογένεια του Woods στο Ancestry.com. Ένα χρόνο αργότερα, μετακόμισε στο ανατολικό Ουισκόνσιν και άρχισε να εργάζεται στο τμήμα πληροφορικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αϊόβα. Μεταξύ 2016 και 2022, πήρε πολλά δάνεια οχημάτων και προσωπικών στο όνομα του Γουντς, συνολικού ύψους περίπου 200.000 δολαρίων.

Εν τω μεταξύ, το 2019, ο πραγματικός William Donald Woods ήταν ένας άστεγος που ζούσε στο Λος Άντζελες. Πρόσφατα είχε παρατηρήσει ότι κάποιος είχε συσσωρεύσει σημαντικό χρέος χρησιμοποιώντας την πιστωτική του κάρτα, αλλά όταν προσπάθησε να το εξηγήσει στην τράπεζά του, ένας τραπεζικός υπάλληλος ρώτησε στον Γουντς μια σειρά από ερωτήσεις ασφαλείας που δεν μπορούσε να απαντήσει. Ο Woods της έδωσε την πραγματική του κάρτα κοινωνικής ασφάλισης και μια ταυτότητα που ταίριαζε με αυτήν που είχε καταχωρηθεί, αλλά επειδή ο αριθμός τηλεφώνου του Kierans ήταν συνδεδεμένος με τους λογαριασμούς, είχε ορίσει τις ερωτήσεις ασφαλείας και όταν τον κάλεσε η τράπεζα, τους είπε σωστά.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο της τράπεζας, αφού επιβεβαίωσε ότι ο Kierans ήταν ο πραγματικός Woods, ο υπάλληλος της τράπεζας κάλεσε την αστυνομία και επικοινώνησαν με τους δύο Woods. Το ψεύτικο έστειλε στο LAPD αντίγραφο της κάρτας κοινωνικής ασφάλισης και του πιστοποιητικού γέννησης του Woods, καθώς και μια άδεια οδήγησης του Wisconsin. Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο πραγματικός William Woods ήταν άστεγος εκείνη την εποχή, η αστυνομία τάχθηκε στο πλευρό του Kierans και τον συνέλαβε για κλοπή ταυτότητας.

Ο πραγματικός Γουντς συνελήφθη και κατηγορήθηκε για κλοπή ταυτότητας και ψευδή πλαστοπροσωπία και επειδή συνέχιζε να επιμένει ότι ήταν στην πραγματικότητα ο Γουίλιαμ Ντόναλντ Γουντς, το 2020, ένας δικαστής έκρινε ότι δεν ήταν διανοητικά ικανός να δικαστεί και στάλθηκε σε ψυχιατρείο στο Καλιφόρνια. Εκεί του χορηγήθηκαν ψυχοφάρμακα και άλλες θεραπείες ψυχικής υγείας.

Το 2021, μετά από δύο χρόνια σε ψυχιατρικό ίδρυμα, ο πραγματικός Γουίλιαμ Γουντς δεν αμφισβήτησε την κατηγορία της κλοπής ταυτότητας, πράγμα που σήμαινε ότι αποδέχτηκε την καταδίκη αλλά δεν παραδέχτηκε την ενοχή του. Καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση, με πιστώσεις για το χρόνο που έμεινε στο ψυχιατρείο, και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος. Του ζητήθηκε επίσης να πληρώσει μερικές εκατοντάδες δολάρια σε πρόστιμα και να σταματήσει να χρησιμοποιεί το όνομα, William Woods.

Σε αυτό το σημείο, ο Γουντς είχε πειστεί ότι κάποιος χρησιμοποιούσε την ταυτότητά του και δεν μπορούσε απλώς να το παρατήσει όπως τον είχε διατάξει ο δικαστής. Αντίθετα, άρχισε να απευθύνεται σε πολλές υπηρεσίες επιβολής του νόμου, συμπεριλαμβανομένου του αστυνομικού τμήματος του Χάρτλαντ όπου ζούσε ο Κίρανς. Όταν οι εκκλήσεις έφτασαν στον αστυνομικό ντετέκτιβ Ian Mallory του Πανεπιστημίου της Αϊόβα, ξεκίνησε μια έρευνα.

Αφού έλαβε ένα αντίγραφο του ίδιου πιστοποιητικού γέννησης και από τους δύο Γουντς, ο ντετέκτιβ συνέκρινε το DNA τους με αυτό του πραγματικού πατέρα του Γουντς και τελικά κατάφερε να ανακαλύψει ποιος από αυτούς έλεγε ψέματα. Για να επιβεβαιώσει το εύρημα του, ο Mallory πήρε συνέντευξη από τον Kierans τον Ιούλιο του περασμένου έτους, και όταν ρωτήθηκε ποιο ήταν το όνομα του πατέρα του, έδωσε κατά λάθος αυτό του θετού πατέρα του. Ήταν εκείνη τη στιγμή που ο ντετέκτιβ του είπε για το αποτέλεσμα του τεστ DNA.

Αντί να αρνηθεί τα πάντα, ο Kierans φέρεται να απάντησε λέγοντας, «Η ζωή μου τελείωσε» και «Όλα έχουν φύγει», και στη συνέχεια συνέχισε να εξομολογείται πώς είχε χρησιμοποιήσει την ταυτότητα άλλου ατόμου για 35 χρόνια. Συνελήφθη την επόμενη μέρα και κατηγορήθηκε για ψευδή χρήση πιστοποιητικού γέννησης και παροχή ψευδών στοιχείων ταυτότητας.

Δεν έχει εκδοθεί ακόμη καταδίκη σε αυτή την υπόθεση, αλλά ο Kierans κινδυνεύει με 30 χρόνια φυλάκιση για μία κατηγορία ψευδών δηλώσεων σε ίδρυμα ασφαλισμένο από την Εθνική Πιστωτική Ένωση και δύο χρόνια για διακεκριμένη κλοπή ταυτότητας.

photo:

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί