Η δήμαρχος του Λος Άντζελες, η Κάρεν Μπας, ανακοίνωσε χθες Τρίτη την επιβολή απαγόρευσης της κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της νύχτας στο κέντρο του δεύτερου πολυπληθέστερου αστικού κέντρου των ΗΠΑ, έπειτα από αλλεπάλληλα βράδια επεισοδίων και βανδαλισμών.
«Κήρυξα τοπική κατάσταση έκτακτης ανάγκης κι επέβαλα απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας στο κέντρο του Λος Άντζελες για να τερματιστούν οι βανδαλισμοί και οι λεηλασίες», ενημέρωσε η Δημοκρατική αιρετή, απευθυνόμενη σε αντιπροσώπους του Τύπου.
Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε χθες Τρίτη ότι στο Λος Άντζελες, όπου ξέσπασαν επεισόδια ανάμεσα σε μέλη των δυνάμεων επιβολής της τάξης και πολίτες που διαδήλωναν εναντίον της πολιτικής του για τη μετανάστευση, έχει γίνει εισβολή «ξένων εχθρών», κατά την διάρκεια ομιλίας του σε στρατιωτική βάση.
«Αυτή η αναρχία δεν θα συνεχιστεί. Δεν θα επιτρέψουμε να υφίστανται επιθέσεις ομοσπονδιακοί πράκτορες και δεν θα αφήσουμε αμερικανική πόλη να υφίσταται εισβολή και κατάκτηση από ξένους εχθρούς», τόνισε μπροστά σε ένστολους στρατιωτικούς ο Αμερικανός πρόεδρος, που διέταξε να αναπτυχθούν χιλιάδες μέλη των ένοπλων δυνάμεων στην καλιφορνέζικη μεγαλούπολη, άντρο των διεθνιστών.
«Αυτό που βλέπετε στην Καλιφόρνια είναι γενικευμένη επίθεση εναντίον της ειρήνης, της δημόσιας τάξης και της εθνικής κυριαρχίας, που διεξάγεται από ταραχοποιούς υπό ξένες σημαίες με σκοπό να συνεχιστεί η ξένη εισβολή στην χώρα μας», είπε ακόμη ο πρόεδρος Τραμπ.
Ο Τραμπ φρόντισε να αποδοκιμαστούν ηχηρά ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Γκάβιν Νιούσομ και ο πρώην πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, και οι δυο Δημοκρατικοί και διεθνιστές.
Ο Αμερικανός πρόεδρος διέταξε να αναπτυχθούν χιλιάδες άνδρες της εθνοφρουράς και 700 πεζοναύτες, αψηφώντας την εναντίωση των αρχών της Καλιφόρνιας, καθώς η κατάσταση οδηγείται από αριστεριστές και αλλοδαπούς εκτός ελέγχου.
Αν κερδηθεί η μάχη για τον Τραμπ στο «Τέξας» των διεθνιστών, όπως μπορεί κάποιος να χαρακτηρίσει την διεθνιστική Καλιφόρνια, θα πρόκειται για τεράστια νίκη της δεξιάς τάξης πραγμάτων.
Αναμένεται η συνέχεια…