Αντίστροφη μέτρηση; Οι Ρώσοι μεταφέρουν στρατεύματα στα σύνορα με την Ουκρανία: «Υπάρχει αυξημένη νατοϊκή δραστηριότητα» – ΒΙΝΤΕΟ

Οι Ουκρανοί πρώτοι από όλους παίζουν με τη ρωσική φωτιά.

Οι μετακινήσεις ρωσικών στρατευμάτων στην ρωσική επικράτεια δεν πρέπει να ανησυχούν τα άλλα κράτη, επειδή δεν συνιστούν απειλή για κανέναν, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Ουκρανών στρατιωτικών ότι η Ρωσία αναπτύσσει στρατεύματα κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

«Η Ρωσική Ομοσπονδία μετακινεί τις ένοπλες δυνάμεις της στα όρια της επικράτειάς της με βάση την δική της θεώρηση. Αυτό δεν πρέπει να ανησυχεί κανέναν, καθώς για κανέναν δεν συνιστά καμία απειλή» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, προσθέτοντας ότι «η Ρωσική Ομοσπονδία λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα που εγγυώνται την ασφάλεια των εδαφών της».

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Ουκρανίας κατηγόρησε αυτήν την εβδομάδα την Μόσχα ότι αναπτύσσει στρατεύματα κοντά στα σύνορα της και ότι οι φιλορώσοι αυτονομιστές παραβιάζουν συστηματικά την εκεχειρία στην ανατολική Ουκρανία εν μέσω αυξανόμενης έντασης.

Ο Πεσκόφ είπε επίσης ότι «στην περίμετρο των εδαφών της Ρωσίας παρατηρείται αυξημένη δραστηριότητα των ενόπλων δυνάμεων των χωρών του ΝΑΤΟ, άλλων ενώσεων και μεμονωμένων χωρών». «Όλα αυτά μας υποχρεώνουν να είμαστε σε επαγρύπνηση».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι ο ρωσικός στρατός εμπλέκεται στην ένοπλη σύγκρουση που εκτυλίσσεται στο έδαφος της Ουκρανίας.

«Σε ό,τι αφορά την συμμετοχή ρωσικών στρατευμάτων στην διένεξη στο έδαφος της Ουκρανίας, τα ρωσικά στρατεύματα ποτέ δεν συμμετείχαν σ’ αυτήν και δεν συμμετέχουν», ισχυρίσθηκε ο Πεσκόφ, λέγοντας ότι η διένεξη αυτή «συνιστά ενδοουκρανική διένεξη».

«Και εμείς και οι ευρωπαϊκές χώρες, όλες οι χώρες του κόσμου δεν θα θέλαμε να ξεσπάσει και πάλι ένας εμφύλιος πόλεμος στην Ουκρανία, ως αποτέλεσμα των προκλήσεων και των προκλητικών ενεργειών των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας».

https://twitter.com/PatriotCharlie1/status/1377577871078793216

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί