Αντιπρόεδρος βρετανικής κυβέρνησης: Εξαιρετικά απίθανο να στείλουμε στρατιώτες στην Ουκρανία

Ξέρουν ότι δεν θα έχουν καμία ελπίδα απέναντι στον στρατό του Πούτιν.

«Εξαιρετικά απίθανο» θεωρεί ο Βρετανός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ντόμινικ Ράαμπ, το ενδεχόμενο το Ηνωμένο Βασίλειο να στείλει στρατιώτες για να υπερασπιστεί την Ουκρανία.


Προηγουμένως, το Λονδίνο είχε ισχυριστεί ότι η Ρωσία σχεδιάζει να εγκαταστήσει μια κυβέρνηση-μαριονέτα στο Κίεβο, κάτι που η Μόσχα χαρακτήρισε παράλογο, αναγάγοντάς το σε κομμάτι μιας εκστρατείας παραπληροφόρησης.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης προειδοποίησε την Κυριακή ότι η ρωσική οικονομία θα αντιμετωπίσει «σοβαρές» συνέπειες σε περίπτωση επίθεσης, αλλά είπε επίσης ότι είναι «εξαιρετικά απίθανο» το Ηνωμένο Βασίλειο να στείλει στρατεύματα για να υπερασπιστεί την Ουκρανία.


Οι εντάσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας κλιμακώνονται τους τελευταίους μήνες, καθώς τα κράτη του ΝΑΤΟ ισχυρίζονται ότι η Μόσχα σχεδιάζει να «εισβάλει στην Ουκρανία», επικαλούμενη τις κινήσεις των δυνάμεών της στο ρωσικό έδαφος.


Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών επέκρινε αυτές τις κατηγορίες και σημείωσε ότι η Μόσχα αναμένει στρατιωτικές προκλήσεις από τη Δύση και το Κίεβο την παραμονή των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου.

(sputniknews – φωτο:pexels)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί