Συνεχίζονται τα αντίποινα της Μόσχας στο μπλόκο ρωσικών δικτύων στην Ευρώπη.
Η Ρωσία μπλόκαρε τον ιστότοπο του γαλλικού ραδιοφωνικού σταθμού RFI που μεταδίδει ειδήσεις σε δεκαπέντε γλώσσες μεταξύ των οποίων και τα ρωσικά.
Ο ιστότοπος www.rfi.fr περιλαμβάνεται πλέον στον κατάλογο των ιστοτόπων που έχουν μπλοκαριστεί στη Ρωσία από τη ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών Roskomnadzor, διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου που δεν μπορούσαν να ανοίξουν την ιστοσελίδα του μέσου ενημέρωσης χωρίς εικονικό ιδιωτικό δίκτυο (VPN).
Η Roskomnadzor δεν διευκρίνισε τον λόγο του μπλοκαρίσματος του ιστοτόπου, λέγοντας μόνο πως απάντησε σε ένα αίτημα της ρωσικής γενικής εισαγγελίας.
Το RFI, που χρηματοδοτείται από το γαλλικό κράτος, έχει δεκάδες ανταποκριτές σε όλο τον κόσμο, καθώς και μια ρωσόφωνη υπηρεσία με έδρα τη Γαλλία.
Δεκάδες ιστότοποι ρωσικών και ξένων ΜΜΕ, μεταξύ των οποίων εκείνος του BBC, έχουν μπλοκαριστεί στη Ρωσία.
Εξάλλου, πολλά μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως τα Twitter, Facebook και Instagram έχουν καταστεί μη προσβάσιμα.
Βάσει νόμων που ψηφίστηκαν πρόσφατα, η δημοσίευση πληροφοριών για τον πόλεμο που οι αρχές θεωρούν πως είναι ψευδείς τιμωρείται με ποινές που μπορεί να φθάσουν τα 15 χρόνια κάθειρξης.
(φωτο:pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αγία Πετρούπολη: Η FSB απέτρεψε απόπειρα δολοφονίας σημαντικού προσώπου
- Παπαστεργίου: Πάμε να κτίσουμε μία Ελλάδα ψηφιακή
- Κυρανάκης: «Ξεκίνησε η λειτουργία της πλατφόρμας καταγγελιών report.oasa.gr»
- Πυρκαγιά σε παλιά καφετέρια στους Αγίους Αναργύρους – Δείτε εικόνες
- Ζαχαράκη: «Δεν καταργούνται οι πανελλήνιες, θα προσμετρώνται οι βαθμοί και των τριών τάξεων του Λυκείου»
- ΗΠΑ: Θανατοποινίτης εκτελείται στη Φλόριντα – Είχε μαχαιρώσει μέχρι θανάτου τα πεθερικά και την κουνιάδα του
- Ο «Δράκος» επιβεβαίωσε πως τα πράγματα αλλάζουν! Από τις πιο σημαντικές δηλώσεις που έγιναν
- Μέγαρου Μαξίμου: Τιμητική πολιτογράφηση από τον πρωθυπουργό στον «ήρωα του Αράχθου»
- Θεσσαλονίκη: Πεζοδρομείται την Κυριακή η Λ.Νίκης – Δείτε ποιες ώρες
- Αντιδρούν οι NYT στην αγωγή-«μαμούθ» των 15δις δολαρίων από τον Τραμπ
Κύρια Θέματα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΜΕΤΡΟ

ΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΚΑΙΡΟΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΓΙΟΡΤΗ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΟΠΕΚΕΠΕ

ΑΚΙΝΗΤΑ
