• Αρχική
  • Άρθρα
  • Αντιδράσεις στην Ολλανδία για τις διακοπές του βασιλιά στην Ελλάδα- Γυρίζει πίσω

Αντιδράσεις στην Ολλανδία για τις διακοπές του βασιλιά στην Ελλάδα- Γυρίζει πίσω

crown
Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε στην Ολλανδία το γεγονός ότι ο βασιλιάς Γουλιέλμος- Αλέξανδρος και η σύζυγός του έφυγαν για διακοπές στην Ελλάδα και για αυτό ανακοίνωσαν ότι επιστρέφουν.

Το βασιλικό ζεύγος ταξίδεψε με κυβερνητικό αεροσκάφος στην Ελλάδα, προκειμένου να κάνει διακοπές στη βίλα που έχει στην Πελοπόννησο, σύμφωνα με το ολλανδικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ANP.

Όμως, αυτό το ταξίδι εν μέσω κορωνοϊού προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, έτσι, ο βασιλιάς Γουλιέλμος- Αλέξανδρος και η βασίλισσα Μάξιμα ανακοίνωσαν ότι επιστρέφουν.

«Βλέπουμε τις αντιδράσεις του κόσμου στα δημοσιεύματα των ΜΜΕ», ανέφεραν σε κοινή ανακοίνωσή τους. «Δεν θέλουμε να αφήσουμε καμία αμφιβολία για το γεγονός ότι είναι απαραίτητο να ακολουθούνται οι οδηγίες, προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο ο κορωνοϊός. Η συζήτηση για τις διακοπές μας δεν συνεισφέρει σε αυτό», ανέφεραν ακόμη.

Παρότι αποφασίζοντας να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα δεν παραβίασαν κάποιον κανονισμό της Ολλανδίας, ο βασιλιάς και η βασίλισσα επικρίθηκαν λόγω των μηνυμάτων που στέλνει το ταξίδι τους. «Είναι ανόητο και ακατανόητο», δήλωσε ο Γιόστ Σνέλερ, βουλευτής του κόμματος D-66 που μετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό του Μαρκ Ρούτε.

Διευκρινίσεις από την κυβέρνηση για τις διακοπές του βασιλικού ζεύγους ζήτησαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Την Τρίτη, ο Ολλανδός πρωθυπουργός είχε καλέσει τους πολίτες να μην δοκιμάζουν τα όρια των κανονισμών. «Μπορείτε να κάνετε διακοπές, αλλά πηγαίνετε σε ένα μέρος που έχετε κλείσει το κατάλυμα σας, χωρίς να τριγυρίζετε. Αν θέλετε να πάτε στο εξωτερικό, οι επιλογές σας είναι περιορισμένες καθώς υπάρχουν λίγες χώρες που μας θέλουν πλέον», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ρούτε.

Σήμερα η Ολλανδία ανακοίνωσε 7.984 νέα κρούσματα κορωνοϊού. Η χώρα κατέγραψε νέο αρνητικό ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας, σε ό,τι αφορά στον ημερήσιο απολογισμό νέων μολύνσεων. Δεν είναι η πρώτη φορά που οι διακοπές του βασιλικού ζεύγους της Ολλανδίας στην Ελλάδα προκαλούν αντιδράσεις.

Τον Αύγουστο, ο Γουλιέλμος- Αλέξανδρος και η Μάξιμα αναγκάστηκαν να απολογηθούν δημοσίως επειδή φωτογραφήθηκαν με έναν άνδρα στη Μήλο, χωρίς να κρατούν τις απαραίτητες αποστάσεις. «Μέσα στον αυθορμητισμό της στιγμής, δεν δώσαμε τη δέουσα προσοχή. Ασφαλώς θα έπρεπε να είχαμε προσέξει, καθώς και στις διακοπές, η τήρηση των κανόνων κατά του κορωνοϊού είναι θεμελιώδης για να νικήσουμε τον ιό», είχε δηλώσει τότε το βασιλικό ζεύγος.

Με πληροφορίες από Reuters/ lifo/ photo unsplash