Σύμφωνα με το βίντεο, το ρωσικό σύστημα Pantsir-S1 μπορεί να φανεί ότι μεταφέρεται κοντά στη Σύρτη, στην οποία οι δυνάμεις του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA) και της κυβέρνησης της Εθνικής Συμφωνίας (GNA) συγκεντρώνουν στρατεύματα για αρκετές εβδομάδες.
Σε αυτήν την περίπτωση, ωστόσο, το σύστημα Pantsir-S1 αναπτύσσεται από τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης, ο οποίος επί του παρόντος υποστηρίζεται από διάφορες ξένες χώρες, όπως η Αίγυπτος, η Ρωσία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ).
#Russian Pantsir-S1 (KAMAZ-6560) near #Sirte #Libya pic.twitter.com/jZNtDZEIfm
— Last Defender (@LastDef) August 8, 2020
Σύμφωνα με δημοσίευση του ρωσικού Avia.Pro, «Στα πλάνα του βίντεο που παρουσιάζονται, μπορείτε να δείτε το πέρασμα της στρατιωτικής πομπής του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, στην κεφαλή της οποίας βρίσκεται το ρωσικό συγκρότημα Pantsir-S1″.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι «η συστοιχία πρόκειται να παρέχει κάλυψη στις θέσεις του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, οι κύριες δυνάμεις του οποίου βρίσκονται στη Σύρτη και ότι -σύμφωνα με τις πηγές- αυτή την ώρα η Σύρτη βρίσκεται υπό την προστασία τουλάχιστον 8 συστοιχιών Pantsir -S».
Σημειώνεται ότι Εθνικός Στρατός στη Λιβύη διαθέτει αρκετά ρωσικά συστήματα αεροπορικής άμυνας, συμπεριλαμβανομένης μιας πληθώρας Pantsir-S1, τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί πολλές φορές για να καταρρίψουν εχθρικά αεροσκάφη.
Τις πληροφορίες για την άφιξη της συστοιχίας Pantsir-S1 επιβεβαιώνει και η ιστοσελίδα της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας Savunmasanayist, προσθέτοντας ακόμη δύο ισχυρισμούς: Ο πρώτος ότι η συστοιχία που μεταφέρεται στη Σύρτη ανήκει σε μισθοφόρους που συνδέονται με τη ρωσική εταιρεία Wagner και ο δεύτερος ότι το συγκεκριμένο Pantsir δεν είναι μια έκδοση εξαγωγής. Με άλλα λόγια, τα συστήματα Pantsir της εταιρείας Wagner έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά με τα συστήματα Pantsir που χρησιμοποιούνται στον ρωσικό στρατό και όχι με αυτά που πωλούνται σε άλλες χώρες.
Η ίδια ιστοσελίδα υποστηρίζει ακόμη πως η Αίγυπτος εγκατέστησε πρόσφατα το S-300 Long Range Air Defense Missile System (HSFS) στην Σύρτη και πως αυτό είναι που εμφανίζεται στην «αινιγματική» φωτογραφία που έκανε όλο τον κόσμο να παραμιλά…
almasdarnews, savunmasanayist/ onalert/ photo video screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Άρχισε τους… «εράνους» ο ΠΟΥ εν μέσω διακοπής χρηματοδότησης από τον Τραμπ!
 - Η Ρωσία θέλει να κρατήσει τον πληθυσμό της αυξημένο
 - “Φεγγάρι του Κάστορα”: Πότε θα δούμε τη μεγαλύτερη πανσέληνο του έτους – Από πού πήρε το όνομά της
 - Θέλουν την Ουκρανία σε «μαντρί»! Οι τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με το μέλλον της χώρας
 - ΗΠΑ: Η κυβέρνηση θα καταβάλει στους φτωχούς Αμερικανούς τη μισή επισιτιστική βοήθεια για τον Νοέμβριο
 - Σταθερά πρώτη η Νέα Δημοκρατία σε ακόμα μία δημοσκόπηση
 - Γάζα: Δηλώσεις Φιντάν μετά τη διάσκεψη ισλαμικών χωρών
 - Βίντεο – σοκ από Ρώμη: Απανωτές καταρρεύσεις στον “Πύργο των Κόμηδων” κοντά στο Κολοσσαίο
 - Ν. Ανδρουλάκης: Όχι πολυφωνία από τα κορυφαία στελέχη, να έχουμε ενσυναίσθηση και συναντίληψη μέχρι τις εκλογές
 - Σέρρες: Ζωονόσοι αφανίζουν το 1/5 των ζώων – 20.000 οδηγήθηκαν στη σφαγή λόγω ευλογιάς το τελευταίο τρίμηνο
 
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					








