«Ανόητοι σταματήστε τον πόλεμο»! Δεν αντέχουν οι ΗΠΑ Ισραήλ και Ουκρανία μαζί

Έρχεται μέγα κάζο

Η Ουκρανία και οι δυτικοί υποστηρικτές της έχουν ήδη χάσει την σύγκρουση με την Ρωσία!

Αυτό δήλωσε ο πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου Ντάγκλας Μακγκρέγκορ. Ο απόστρατος συνταγματάρχης του αμερικανικού στρατού και παρασημοφορημένος βετεράνος κάλεσε τους υπεύθυνους στην Ουάσιγκτον και το Κίεβο να ξεκινήσουν ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με την Μόσχα το συντομότερο δυνατό.

Τα σχόλια του Μακγκρέγκορ έρχονται σε μια περίοδο που τα αποθέματα του Πενταγώνου που είναι διαθέσιμα στην Ουκρανία έχουν εξαντληθεί. Η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δεν κατάφερε πρόσφατα να λάβει ένα πακέτο 105 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέσω του Κογκρέσου, μεγάλο μέρος του οποίου προοριζόταν για το Κίεβο. Αντίθετα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναγκάστηκε να καταλήξει να υπογράψει ένα νομοσχέδιο που προβλέπει χρηματοδότηση μόνο για εγχώριες κυβερνητικές υπηρεσίες.

 «Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει χαθεί », κατέληξε ο Macgregor και κάλεσε τους «ανόητους» να «κάνουν ειρήνη».

Την Τρίτη, το ABC News , επικαλούμενο ανώνυμο Ουκρανό αξιωματούχο, ανέφερε ότι οι αποστολές αμερικανικών βλημάτων πυροβολικού προς το Κίεβο μειώθηκαν κατά «περισσότερο από 30 τοις εκατό». Κατά συνέπεια, η Ουάσιγκτον, DC προφανώς επιχειρεί μια πράξη εξισορρόπησης μεταξύ της υποστήριξης του Ισραήλ και της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με την πηγή αυτού του καναλιού, τα σημεία συμφόρησης ήταν ιδιαίτερα αισθητά στην παράδοση βλημάτων πυροβολικού των 155 χλστ. προδιαγραφών του ΝΑΤΟ. Ο ανώνυμος αξιωματούχος είπε στους δημοσιογράφους ότι η Ουκρανία αντιμετωπίζει “ένα μεγάλο πρόβλημα επειδή δεν παρέχονται βασικά πυρομαχικά”. Αν συνεχιστεί αυτό, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις θα μπορούσαν να χάσουν κάποιες από τις θέσεις τους στο πεδίο της μάχης, λέει ο Ουκρανός υπάλληλος.

Η Ουάσιγκτον έχει ήδη δαπανήσει το 95% των κεφαλαίων που είχαν προηγουμένως χορηγηθεί για την Ουκρανία, εξήγησε πρόσφατα η Sabrina Singh, αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Πενταγώνου. Υπάρχει ακόμα περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια διαθέσιμο. Το υπουργείο Άμυνας έπρεπε να «δοσολογήσει επακριβώς την υποστήριξή μας για την Ουκρανία», με αποτέλεσμα τα πακέτα βοήθειας «να γίνουν μικρότερα», είπε ο αξιωματούχος.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, οι ΗΠΑ έχουν ξοδέψει περίπου 44,2 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο από τότε που ξέσπασαν στρατιωτικές μάχες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας τον Φεβρουάριο του 2022. 

Η Μόσχα έχει επανειλημμένα καταγγείλει τις παραδόσεις όπλων της Δύσης στο Κίεβο πως δεν θα άλλαζαν την πορεία της σύγκρουσης, αλλά απλώς θα παρέτειναν την αιματοχυσία και θα αύξαναν τον κίνδυνο μιας άμεσης αντιπαράθεσης μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας. 

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί