Ανήσυχη η Ρωσία! Τι είπε για Ιράν και Ισραήλ (video)

Εξαιρετική ανησυχία έχει εκφράσει η Ρωσία για την επίθεση που εξαπέλυσε το Ιράν εναντίον του Ισραήλ.

Η Μόσχα κάλεσε όλα τα μέρη να δείξουν αυτοσυγκράτηση, τονίζοντας την ίδια ώρα ότι οι εντάσεις στην περιοχή αναπόφευκτα θα μείνουν αυξημένες μέχρι την επίλυση της αιματηρής σύγκρουσης ανάμεσα στο Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους.

Οι Ρώσοι μιλούν για «παρέλαση υποκρισίας», καθώς δεν έκαναν τίποτα όταν το Ισραήλ χτύπησε Ιρανούς στρατιωτικούς στην πρεσβεία του Ιράν στην Δαμασκό!

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη, Βασίλι Νεμπένζια, είπε πως «δεν είναι η πρώτη φορά που χτυπάει κυρίαρχα κράτη, όπως η Συρία και ο Λίβανος!

Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας επέκρινε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την αποτυχία να ενεργήσει για την ισραηλινή επίθεση στο ιρανικό προξενείο στη Συρία, καθώς ζήτησε να σταματήσει η αιματοχυσία στην Μέση Ανατολή κατά την διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης του ΣΑ. την Κυριακή.

Ο Nebenzia επέκρινε το Ισραήλ για μη συμμόρφωση με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, κάτι που είπε ότι ήταν «προφανής ασέβεια προς το Συμβούλιο, σε όλους εσάς που βρίσκεστε εδώ στις έδρες των μελών και πλήρη περιφρόνηση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας .”

Από την πλευρά της η Μόσχα καλεί το Ισραήλ να μην κλιμακώσει, ακολουθώντας το παράδειγμα της Τεχεράνης!

Το πιο σημαντικό όμως είναι πως η Μόσχα ΔΕΝ καταδικάζει την απάντηση του Ιράν, δείγμα πως στηρίζει το δικαίωμα αυτοάμυνάς του, ενώ η Ρωσία δηλώνει έτοιμη να δώσει μάχη υπέρ της Τεχεράνης στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Ο.Η.Ε.!

Το βέβαιο λοιπόν είναι πως τελειώνουν οι μέρες αφθονίας της Δύσης, όπου επιβάλλονταν μόνο οι κατευθύνσεις που ήθελε η Ουάσιγκτον! Πλέον, υπάρχει στήριξη και στην άλλη πλευρά της ιστορίας και μάλιστα ισχυρή και με διάθεση να συμμετέχει στην όποια «λύση» αποφασιστεί για την ευρύτερη περιοχή των Ιεροσολύμων!

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/SPUTNIK pool

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί