Σύμφωνα με το Sputnik, η Ρωσία δημιουργεί μια νέα βιομηχανία στην Αίγυπτο εργαζόμενη στην κατασκευή του πυρηνικού σταθμού El Dabaa και στην δημιουργία μιας ρωσικής βιομηχανικής ζώνης, δήλωσε πρόσφατα ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός Alexei Overchuk.
«Ο πυρηνικός σταθμός είναι ένα σε μεγάλο βαθμό έργο-ορόσημο… 27.000 άνθρωποι εργάζονται στον χώρο καθημερινά, κυρίως Αιγύπτιοι πολίτες», δήλωσε ο Όβερτσουκ στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι η Ρωσία «διευκολύνει τον εντοπισμό της παραγωγής στην Αίγυπτο. Ταυτόχρονα, Αιγύπτιοι φοιτητές εκπαιδεύονται σε τομείς που σχετίζονται με την περαιτέρω λειτουργία του πυρηνικού σταθμού».
Ο Overchuk τόνισε τη σημασία των έργων El Dabaa και της Ρωσικής Βιομηχανικής Ζώνης στην Αίγυπτο, με την «Αρκούδα» να εξαπλώνεται γεωοικονομικά σε όλο και περισσότερες χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.
«Ήρθαμε εδώ και στην πραγματικότητα δημιουργούμε μια εντελώς νέα βιομηχανία στη χώρα, όπως κάνουμε πάντα όταν ερχόμαστε κάπου με την κατασκευή πυρηνικών σταθμών παραγωγής ενέργειας», δήλωσε ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός.
Την περασμένη Κυριακή, μια ρωσική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Όβερτσουκ έφτασε στο Κάιρο για συνομιλίες με την αιγυπτιακή κυβέρνηση.
Ο Όβερτσουκ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η Αίγυπτος πρότεινε την επέκταση της «γεωγραφίας του τουρισμού για την Ρωσία», που σημαίνει απευθείας πτήσεις από την Ρωσία, την χρήση αιγυπτιακών αεροδρομίων, όπου δεν εξυπηρετούνταν πτήσεις από την Ρωσία στο παρελθόν.
Όσο βλέπουν αυτά οι διεθνιστές «βράζουν».
Η Ρωσία αναπτύσσεται και δείχνουν ανήμποροι να την σταματήσουν. Τουλάχιστον υπό τις παρούσες συνθήκες.
photo αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-SPUTNIK POOL POOL
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ζαχαράκη: «Δεν καταργούνται οι πανελλήνιες, θα προσμετρώνται οι βαθμοί και των τριών τάξεων του Λυκείου»
- ΗΠΑ: Θανατοποινίτης εκτελείται στη Φλόριντα – Είχε μαχαιρώσει μέχρι θανάτου τα πεθερικά και την κουνιάδα του
- Ο «Δράκος» επιβεβαίωσε πως τα πράγματα αλλάζουν! Από τις πιο σημαντικές δηλώσεις που έγιναν
- Μέγαρου Μαξίμου: Τιμητική πολιτογράφηση από τον πρωθυπουργό στον «ήρωα του Αράχθου»
- Θεσσαλονίκη: Πεζοδρομείται την Κυριακή η Λ.Νίκης – Δείτε ποιες ώρες
- Αντιδρούν οι NYT στην αγωγή-«μαμούθ» των 15δις δολαρίων από τον Τραμπ
- Κλείνουν στις 15:30 οι σταθμοί του Μετρό “Κορυδαλλός” και “Μανιάτικα” με εντολή της ΕΛΑΣ
- Συνάντηση Αρναουτάκη – Μητσοτάκη: Συζητήθηκε η δημιουργία δύο προσωρινών δομών παραμονής μεταναστών
- Κίνα: Ο κόσμος βρίσκεται σε σταυροδρόμι ανάμεσα στην ειρήνη και τον πόλεμο
- Ξεκινά η Intervision, αντίπαλο δέος της Eurovision: «Θα το παρακολουθήσει ο μισός πλανήτης»
Κύρια Θέματα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΜΕΤΡΟ

ΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΚΑΙΡΟΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΓΙΟΡΤΗ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΟΠΕΚΕΠΕ

ΑΚΙΝΗΤΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
