Ανεβάζει ξανά τους τόνους ο Ερντογάν: «Δεν ξεκινήσαμε καλά με τον Μπάιντεν – Δεν κάνουμε πίσω στους S-400»

Νέες αιχμές στη νυν κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών και, προσωπικά, στον Τζο Μπάιντεν, άφησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε Τούρκους δημοσιογράφους κατά την επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη για τη Σύνοδο του ΟΗΕ. Σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα Hurriyet, ο Ερντογάν ανέφερε πως συνεργάστηκε πολύ καλά με προηγούμενους προέδρους των ΗΠΑ, ωστόσο η […]

Νέες αιχμές στη νυν κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών και, προσωπικά, στον Τζο Μπάιντεν, άφησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε Τούρκους δημοσιογράφους κατά την επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη για τη Σύνοδο του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα Hurriyet, ο Ερντογάν ανέφερε πως συνεργάστηκε πολύ καλά με προηγούμενους προέδρους των ΗΠΑ, ωστόσο η σχέση του με τον Μπάιντεν «δεν ξεκίνησε καλά».

«Αυτό που επιθυμώ για δυο κράτη μέλη του ΝΑΤΟ, όπως η Τουρκία και οι ΗΠΑ, είναι να έχουν φιλικές σχέσεις και να μην είναι αντίπαλοι. Ωστόσο, η τρέχουσα κατάσταση δεν είναι πολύ καλή. Με βάση τη δουλειά 19 χρόνων σαν πρωθυπουργός και πρόεδρος της Τουρκίας, μπορώ να πω πως τώρα, δυστυχώς, δεν περνάμε τις καλύτερες δυνατές στιγμές στις σχέσεις μας με τις ΗΠΑ» ανέφερε ο Ερντογάν.

Και συνέχισε: «Συνεργαστήκαμε καλά με τον Τζορτζ Μπους Jr, τον Μπαράκ Ομπάμα, τον Ντόναλντ Τραμπ. Δεν μπορώ να πω πως ξεκινήσαμε καλά με τον Μπάιντεν».

Ακόμη, ο Ερντογάν κατηγόρησε τις ΗΠΑ πως προσφέρει όπλα σε τρομοκράτες στη Συρία και επιτέθηκε στην Ουάσινγκτον για τον μεγάλο αριθμό όπλων που άφησε ο αμερικανικός στρατός, εγκαταλείποντας το Αφγανιστάν. «Οι ΗΠΑ πρέπει να πληρώσουν το τίμημα γι’ αυτό» ανέφερε.

Τέλος, πρόσθεσε πως η Άγκυρα δεν θα κάνει πίσω στο θέμα της συμφωνίας με τη Μόσχα για τους S-400.

protothema

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί