Ανεπιθύμητος Ρώσος παρουσιαστής εξαιτίας δηλώσεων για τον Χίτλερ

Ανεπιθύμητος στη Λετονία ο Ρώσος παρουσιαστής Βλαντίμιρ Σαλαβιόφ.

Η Λετονία ανακοίνωσε σήμερα την απαγόρευση εισόδου στο έδαφός της για τον Ρώσο παρουσιαστή της τηλεόρασης Βλαντίμιρ Σαλαβιόφ, ο οποίος χαρακτήρισε τον Αδόλφο Χίτλερ “πολύ γενναίο άνδρα”.

“Πήρα την απόφαση να περιληφθεί ο Ρώσος πολίτης Βλαντίμιρ Σαλαβιόφ στην λίστα των ανεπιθύμητων προσώπων στη Δημοκρατία της Λετονίας”, έγραψε στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας αυτής ‘Εντγκαρς Ρίνκεβιτς.

“Η εξύμνηση του ναζισμού υπό οποιαδήποτε μορφή είναι απαράδεκτη για τη Λετονία”, τόνισε ο Ρίνκεβιτς.

Το Γαλλικό Πρακτορείο στο τηλεγράφημά του κάνοντας μια δυσμενή σύγκριση του Ρώσου τηλεπαρουσιαστή με τον επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, αναφέρει ότι ο ηγέτης εξωκοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης στη Ρωσία που είναι φυλακισμένος για διάφορους λόγους, κατηγορείται επίσης ότι δυσφήμισε έναν 94χρονο βετεράνο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο Ναβάλνι χαρακτήρισε “προδότη” τον εν λόγω βετεράνο και άλλα πρόσωπα που εμφανίζονταν σε ένα βίντεο φίλα προσκείμενο στο Κρεμλίνο.

Ο παρουσιαστής καναλιών της κρατικής τηλεόρασης Βλαντίμιρ Σαλαβιόφ έγινε γνωστός ως προπαγανδιστής του Κρεμλίνου και το όνομά του περιλαμβάνεται στη λίστα των 35 προσώπων σε βάρος της οποίας η ομάδα του Ναβάλνι ζήτησε από την ΕΕ να επιβάλει κυρώσεις.

Ο Χίτλερ “ήταν προσωπικά ένας πολύ γενναίος άνδρας”, δήλωσε ο Σαλαβιόφ σε ζωντανή εκπομπή.

“Αντίθετα με αυτόν τον φύρερ (ηγέτη, Ναβάλνι), αυτός (ο Χίτλερ) δεν απέφυγε την στρατιωτική θητεία. Πολέμησε με τιμή κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο”, δήλωσε ο Βλαντίμιρ Σαλαβιόφ.

Η Λετονία και οι δύο άλλες βαλτικές χώρες, η Εσθονία και η Λιθουανία, που άλλοτε διοικούνταν από τη Μόσχα, όλες σήμερα είναι μέλη της ΕΕ και της ευρωζώνης, επέκριναν έντονα την κράτηση του Ναβάλνι και την καταστολή των διαδηλώσεων στη Ρωσία.

photo video screenshot

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί