• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ανατολή και Δύση σε ένα νέο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΡΑΤΟΣ!!! Η αλήθεια για την ρήξη ΗΠΑ-Ευρώπης

Ανατολή και Δύση σε ένα νέο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΡΑΤΟΣ!!! Η αλήθεια για την ρήξη ΗΠΑ-Ευρώπης

Η κομμουνιστικού τύπου απομόνωση των Αγγλοσαξόνων δίνει χώρο για μία νέα τάξη πραγμάτων…

Το τριμερές σύμφωνο AUKUS, δηλαδή η συμμαχία «ΗΠΑ, Βρετανίας, Αυστραλίας κατά της Κίνας και χωρίς την Γαλλία, φέρνει ανακατατάξεις στον παγκόσμιο χάρτη!

Οι ΗΠΑ απομακρύνονται από την Ευρώπη, η οποία οδεύει προς διάλυση και ενδεχομένως αντικατάσταση της ΕΕ από μία νέα Ένωση, την Εύρω-Μεσογειακή, που θα επιδιώξει την προσέγγιση με την Ασία, αναβαθμίζοντας έτσι τον γεωστρατηγικό ρόλο της Ανατολής.

Δεν είναι μόνο το Παρίσι που έχει υψώσει τους τόνους για να καταστήσει σαφές πως δεν πρόκειται το εις βάρος του τετελεσμένο να περάσει μόνο με λόγια. Είναι και το Πεκίνο, το οποίο δικαιολογημένα εξέλαβε το τριμερές σύμφωνο ως ανοιχτή πλέον κήρυξη ψυχρού πολέμου.

Το Παρίσι επιδιώκει να συσπειρώσει πίσω του τους Ευρωπαίους. Μένει να αποδειχθεί εάν η Γερμανία θα το ακολουθήσει ή θα επιχειρήσει να μεσολαβήσει, προκαλώντας, την δυσφορία των Γάλλων και ίσως βαθύ ρήγμα στους κόλπους της Ένωσης.

Οι Γάλλοι θέλουν αμυντική και στρατηγική αυτονόμηση της Ευρώπης, η οποία, εξάλλου, βρίσκεται εδώ και καιρό στο ευρωπαϊκό τραπέζι. Η συγκρότηση ευρωστρατού είναι κάτι που έχει αποδεχθεί και το Βερολίνο, αλλά δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι τον εννοεί με τον ίδιο τρόπο.

Το σίγουρο είναι πως σχεδόν σε όλα τα κράτη-μέλη επικρατεί μία δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι οι Αμερικανοί άφησαν τους Ευρωπαίους εκτός παιχνιδιού. Κι αυτό είναι κάτι που αναπόφευκτα θα επηρεάσει τις διατλαντικές σχέσεις, ειδικά μετά το στοχευμένο πλήγμα που προκάλεσε στο κύρος των Ηνωμένων Πολιτειών η αποχώρηση από το Αφγανιστάν.

ΜΙΑ ΣΕΦΕΣΤΑΤΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ ΤΩΝ ΗΠΑ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ! ΑΝΤΙΘΕΤΑ, Ο ΑΓΓΛΟΣΑΞΟΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΒΥΘΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΣΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ, ΣΑΝ ΤΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΒΑΝΙΑ ΤΟΥ ΧΟΤΖΑ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ Ή ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ.

Ο παραγκωνισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπενθυμίζει με επώδυνο τρόπο στους Ευρωπαίους ότι το βόλεμά τους κάτω από την αμερικανική αμυντική ομπρέλα για 75 χρόνια έχει φτάσει στα όριά του.

Οι Γάλλοι, όμως, δεν περιορίζονται μόνο στο να δημιουργήσουν κλίμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Έκαναν ήδη μεγάλο άνοιγμα προς την Ινδία. Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών συμφώνησαν να εργαστούν από κοινού για την προώθηση «μιας νέας πραγματικά πολυμερούς διεθνούς τάξης», σύμφωνα με την γαλλική ανακοίνωση. Με άλλα λόγια, προωθείται η αυτονόμηση από τις Ηνωμένες Πολιτείες ή πιο σωστά η ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ, με μία πιθανή συγκυβέρνηση Δύσης και Ανατολής, την οποία έχει προβλέψει το el.gr!!!

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.