Αναμένουν ανακοινώσεις σήμερα για χαλάρωση του lockdown οι Βρετανοί

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα το σχέδιο του για τη χαλάρωση του λοκντάουν στην Αγγλία,

συμπεριλαμβανομένων και οδηγιών για τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης, την προσωπική προστασία, αλλά και την εργασία από το σπίτι, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Οι νομικοί περιορισμοί που εφαρμόζονται για την πρόληψη της εξάπλωσης της COVID-19 αναμένεται να αρθούν τη 19η Ιουλίου, με την απόφαση για το αν το Λονδίνο θα προχωρήσει προς την κατεύθυνση αυτή να έχει προγραμματιστεί να ληφθεί στις 12 Ιουλίου.

Τα δεδομένα αφήνουν να εννοηθεί ότι τα περιστατικά μόλυνσης από την πανδημία θα εξακολουθήσουν να αυξάνονται καθώς οι περιορισμοί χαλαρώνουν, αλλά η σύνδεση των νοσηλειών και των θανάτων έχει αποδυναμωθεί από το πρόγραμμα εμβολιασμού, όπως ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση.

Οι άνθρωποι θα μάθουν να ζουν με την COVID, όπως κάνουν ήδη με τη γρίπη, αναμένεται ότι θα πει ο Τζόνσον, εννοώντας ότι οι νοσηλείες, τα σοβαρά περιστατικά και οι θάνατοι θα συνεχιστούν, αλλά σε ένα πολύ χαμηλότερο επίπεδο σε σύγκριση με αυτό πριν από τον διαδεδομένο εμβολιασμό.

«Χάρη στην επιτυχημένη προώθηση του προγράμματος εμβολιασμού, βαδίζουμε σταδιακά στον οδικό μας χάρτη», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Τζόνσον.

«Αλλά θα πρέπει να τονίσω ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει και ότι τα περιστατικά θα συνεχίσουν να αυξάνονται μέσα στις επόμενες εβδομάδες», παρατήρησε ο ίδιος.

«Καθώς αρχίζουμε να μαθαίνουμε να ζούμε με τον κορονοϊό, θα πρέπει να συνεχίσουμε να διαχειριζόμαστε προσεκτικά τους κινδύνους από την COVID και να αποφασίζουμε με κρίση σχετικά με τις ζωές μας», πρόσθεσε.

Η χρήση των εμβολίων στη Βρετανία καταγράφηκε σε ποσοστό 86% του ενήλικου πληθυσμού που έχει λάβει την πρώτη δόση ενώ το 64% είχε λάβει τη δεύτερη δόση μέχρι χθες, Κυριακή, σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης.

Ωστόσο τα περιστατικά μόλυνσης από την COVID-19 αυξάνονται τις τελευταίες εβδομάδες, κυρίως από την εξάπλωση του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα, ενώ το τελευταίο βήμα για την χαλάρωση του λοκντάουν καθυστέρησε κατά τέσσερις εβδομάδες, προκειμένου να έχουν δυνατότητα εμβολιασμού περισσότεροι άνθρωποι.

Τα στοιχεία των αρμόδιων υπηρεσιών στη Βρετανία δείχνουν ότι τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά σε υψηλό βαθμό για την πρόληψη των σοβαρών περιστατικών και της νοσηλείας σε νοσοκομεία από το αναφερόμενο παραλλαγμένο στέλεχος, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Ο υπουργός Στέγασης της Βρετανίας Ρόμπερτ Τζένρικ δήλωσε χθες ότι μάσκες προστασίας προσώπου δεν θα είναι απαραίτητες μετά το τελευταίο βήμα στη χαλάρωση του λοκντάουν.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί