Το φρικιαστικό περιστατικό έλαβε χώρα στο ολλανδικό χωριό Λούτελγκέστ, βορειοανατολικά του Άμστερνταμ, την Κυριακή.
Σοκαριστικά πλάνα δείχνουν ένα αερόστατο θερμού αέρα να απογειώνεται από το έδαφος, όταν ξαφνικά μια αλλαγή στον άνεμο τα οδηγεί σε σύγκρουση μεταξύ τους.
Το βίντεο κατέγραψε τον τρόπο με τον οποίο τα οχήματα συγκρούστηκαν μεταξύ τους καθώς το καλάθι του πρώτου μπαλονιού πετάει στην κορυφή του περιβλήματος του δεύτερου μπαλονιού, ενώ οι επιβάτες ακούγονται να ουρλιάζουν από φόβο.
Οι επιβάτες αναγκάστηκαν να κρατηθούν για να σωθούν, καθώς το καλάθι φαίνεται να ανατρέπεται σχεδόν οριζόντια.
Μετά τη σύγκρουση, το περίβλημα του δεύτερου αερόστατου φαίνεται εντελώς ξεφούσκωτο. Το πρώτο αερόστατο, ωστόσο, απογειώθηκε με ασφάλεια μετά τη σύγκρουση.
Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί, αλλά αρκετοί ποδηλάτες και θεατές έμειναν σε κατάσταση σοκ.
Η σύγκρουση αερόστατου θερμού αέρα την Κυριακή είναι μόνο το τελευταίο σε μια σειρά από άτυχα περιστατικά που αφορούν το τουριστικό αξιοθέατο.
Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ένα αερόστατο θερμού αέρα που μετέφερε δώδεκα τουρίστες έπεσε στο έδαφος στο Ντουμπάι.
Αρκετοί επιβάτες φέρονται να τραυματίστηκαν και να μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ κάποιοι φέρονται να ήταν «αναίσθητοι» μετά τη σύγκρουση.
Ωστόσο, η εταιρεία που εκτελεί τις πτήσεις με αερόστατο θερμού αέρα δήλωσε ότι δεν είχε συμβεί ατύχημα, δηλώνοντας ότι το περιστατικό ήταν απλώς μια «ανώμαλη προσγείωση».
Ο εκπρόσωπός τους παραδέχτηκε ότι οι επιβάτες υπέστησαν ελαφρά τραύματα, προσθέτοντας ότι έχουν ήδη λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο.
photo: pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Όπερα του Μπουσάν στη Νότια Κορέα: Έως το τέλος του 2026 θα ολοκληρωθεί το έργο των 48.000 τ.μ. – ΦΩΤΟ
- Πανσέληνος Φεβρουαρίου: Οι εντυπωσιακές εικόνες από το «Φεγγάρι του Χιονιού»
- K. Κυρανάκης: Μετά από δεκαετίες η Ελλάδα εισέρχεται στη βιομηχανία επισκευής και παραγωγής τρένων
- Η Ρωσία δεν πρόκειται να «στριμωχτεί» – Παρέμβαση που ξεκαθαρίζει τα πράγματα
- Οι πληρωμές Ιανουαρίου της ΔΥΠΑ – Αναλυτικά στοιχεία ανά κατηγορία ωφελουμένων
- Νέες κατηγορίες για τον γιο της πριγκίπισσας διαδόχου της Νορβηγίας – Ξανά υπό κράτηση
- Συνάντηση Τσιάρα με εκπροσώπους των αγροτικών μπλόκων της Καρδίτσας
- Βατικανό: Η «Δευτέρα Παρουσία» του Μιχαήλ Άγγελου αποκαθίσταται στην Καπέλα Σιξτίνα
- Ο Μπράιαν Μέι λέει ότι «η Αμερική είναι επικίνδυνο μέρος για περιοδεία των Queen»
- Αλεξάνδρα Σδούκου: Η Ελλάδα χρειάζεται Σύνταγμα που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής









