Αμερικανός συνταγματάρχης: Να σταματήσουμε την παρέμβαση σε ξένες χώρες

Τι ειπώθηκε

Ο απόστρατος συνταγματάρχης του αμερικανικού στρατού Ντάγκλας Μακγκρέγκορ είναι επικριτής της υποστήριξης του προέδρου Τζο Μπάιντεν προς την Ουκρανία!

Ο πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου δήλωσε την Κυριακή ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να σταματήσουν να «παρεμβαίνουν» σε ξένα έθνη για να επεκτείνουν την πολιτική τους επιρροή.

«Πρέπει να σταματήσουμε να βαδίζουμε σε χώρες άλλων λαών και να προσπαθούμε να αναγκάζουμε τους ανθρώπους να γίνουν σαν εμάς», δήλωσε ο Macgregor στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν ισχυρίστηκε ότι η συμμαχία του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ είναι ένας αμυντικός οργανισμός που «δεν έχει σχέδια» να καταλάβει το έδαφος οποιασδήποτε άλλης χώρας στον κόσμο. Το ΝΑΤΟ έχει πραγματοποιήσει βομβαρδισμούς και επεμβάσεις σε χώρες όπως η Λιβύη, η Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν κατά την διάρκεια της 75χρονης ιστορίας του.

Η συμμαχία συνεργάστηκε επίσης με την Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA) για την χρηματοδότηση της Επιχείρησης Gladio , ενός μυστικού προγράμματος που υποστήριζε ακροδεξιούς παραστρατιωτικούς σε όλη την Ευρώπη.

Τον Μάρτιο, η ρωσική αποστολή στα Ηνωμένα Έθνη ζήτησε μια συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για τον εορτασμό της 25ης επετείου από τον βομβαρδισμό που πραγματοποίησε το ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας κατά τη διάρκεια του πολέμου του Κοσσυφοπεδίου το 1999. Αρκετά συμμαχικά με τις ΗΠΑ κράτη προέβαλαν αντιρρήσεις για την προτεινόμενη συνάντηση, λέγοντας δεν ήταν σχετικό με την κατηγορία της ατζέντας του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών σε σχέση με «απειλές για την διεθνή ειρήνη και ασφάλεια».

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί