• Αρχική
  • Άρθρα
  • Αμερικανικές υποσχέσεις στην αντιπολίτευση βάζουν φωτιά στη Λευκορωσία

Αμερικανικές υποσχέσεις στην αντιπολίτευση βάζουν φωτιά στη Λευκορωσία

«Ο Αμερικανός αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Στίβεν Μπίγκαν υποσχέθηκε να βοηθήσει την αντιπολίτευση» δήλωσε η επικεφαλής της αντιπολίτευσης στη Λευκορωσία, Σβετλάνα Τιχανόβσκαγια.


Σε συνέντευξή της στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, η Τιχανόβσκαγια τόνισε ότι ο Μπίγκαν τη διαβεβαίωσε κατ’ιδίαν ότι «ο αμερικανικός λαός θα κάνει τα πάντα για να μας υποστηρίξει και να μας βοηθήσει σε αυτή την κατάσταση».
«Είχαμε μια υπέροχη και ευγενική συζήτηση» επισήμανε η Τιχανόβσκαγια, σημειώνοντας ότι ο λαός της Λευκορωσίας θέλει να ζήσει σε μια δημοκρατική χώρα.

«Καμία χώρα δεν θα πρέπει να επηρεάζει την απόφαση του λαού μας» σχολίασε.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Τρίτη ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Ο Λαβρόφ τόνισε ότι δυνάμεις στο εξωτερικό προσπάθησαν να προκαλέσουν βία στη Λευκορωσία ώστε να υπάρξει αντίδραση από τις Αρχές και χαρακτήρισε την κατάσταση επικίνδυνη.

Επίσης, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών προειδοποίησε τις ΗΠΑ και την ΕΕ να μην εμπλέκονται στις εσωτερικές υποθέσεις της Λευκορωσίας και να μην καλούν σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.