Αμαζόνιος: Πυροβόλησαν και σκότωσαν το μεγαλύτερο ανακόντα στον κόσμο βάρους 440 κιλών!

Τo μεγαλύτερο φίδι του κόσμου που έχει μήκος 26 πόδια και βαρύ όσο ένας παλαιστής του σούμο πυροβολήθηκε από σκληρούς κυνηγούς.

Το βόρειο πράσινο ανακόντα 440 κιλών, με το όνομα “Ana Julia”, ανακαλύφθηκε από επιστήμονες στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου μόνο πέντε εβδομάδες πριν από το θάνατό της.


Η Ana Julia, είχε μήκος 26 πόδια και ζύγιζε 440 κιλά όταν βρέθηκε τον περασμένο μήνα στην απομακρυσμένη Βραζιλία , ήταν παχύ όσο ένα ελαστικό αυτοκινήτου και είχε κεφάλι στο μέγεθος ενός ανθρώπου.

Τη στιγμή της ανακάλυψής της, τον Φεβρουάριο, πίστευαν ότι ήταν το μεγαλύτερο φίδι στον κόσμο και λατρεύτηκε από τους επιστήμονες .

Πρόσφατα ωστόσο βρέθηκε νεκρή να επιπλέει σε ένα ποτάμι, προκαλώντας οργή στους ειδικούς.

Το άψυχο σώμα της εντοπίστηκε στον ποταμό Formoso στην αγροτική περιοχή Bonito, στην πολιτεία Mato Grosso do Sul της νότιας Βραζιλίας, την Κυριακή (24 Μαρτίου).


Ο τηλεοπτικός παρουσιαστής άγριας φύσης και Ολλανδός βιολόγος καθηγητής Freek Vonk, 40 ετών, ο οποίος βιντεοσκοπήθηκε να κολυμπά δίπλα στο τεράστιο ανακόντα μετά την ανακάλυψή της , είπε ότι ήταν «λυπημένος και θυμωμένος» όταν άκουσε τα νέα.

Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη της άγριας ζωής Cristian Dimitris, το νεκρό φίδι είναι το ίδιο που γυρίστηκε να κολυμπάει με τον Vonk.

Είπε: «Σύγκρισα τα σημάδια στο πρόσωπό της, τα οποία είναι σαν δακτυλικά αποτυπώματα. “Πρέπει να είναι το πιο διάσημο ανακόντα στον κόσμο, εντελώς εμβληματικό της περιοχής”

Αυτό επιβεβαιώθηκε επίσης από μια ειδικός στα ανακόντα και ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο του Σάο Πάολο , Juliana Terra, η οποία αποκάλεσε την Ana Julia «σύμβολο για την περιοχή Bonito».


Αφού ενημερώθηκε για τον πυροβολισμό της Ana Julia, ο καθηγητής Vonk είπε: «Με πολύ πόνο στην καρδιά μου, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι το πανίσχυρο μεγάλο ανακόντα με το οποίο κολύμπησα βρέθηκε νεκρό στο ποτάμι.

«Έχω ακούσει από διάφορες πηγές ότι πυροβολήθηκε, αν και δεν υπάρχει ακόμη επίσημη επιβεβαίωση για τα αίτια του θανάτου.

«Είμαι τόσο λυπημένος και τόσο θυμωμένος ταυτόχρονα.

«Πόσο άρρωστος πρέπει να είσαι για να το κάνεις αυτό σε ένα τόσο όμορφο και μοναδικό ζώο;

«Από όσο γνωρίζουμε, ήταν εξαιρετικά υγιής και ακόμα στην ακμή της ζωής τηυ, επομένως θα μπορούσε να έχει αποκτήσει πολλούς απογόνους τα επόμενα χρόνια».

Ο καθηγητής Vonk χαρακτήρισε τον θάνατο του σπάνιου φιδιού ως «τεράστιο» πλήγμα για τη βιοποικιλότητα.

«Ήταν το μεγαλύτερο φίδι που είχα δει ποτέ με τα μάτια μου», πρόσθεσε.

Όμως, παρά το τρομακτικό μέγεθος και την ικανότητά του να καταπιεί ένα ανθρώπινο σύνολο, ο καθηγητής θυμάται την ιδιαίτερη εμπειρία της κολύμβησης δίπλα του.

«Κολύμπησα δίπλα του για τουλάχιστον μία ώρα», είπε. «Και το ενδιαφέρον ήταν ότι φαινόταν εντελώς ατάραχη από την παρουσία μου.

«Ελπίζω ότι οι δράστες θα βρεθούν και θα διωχθούν γιατί αυτού του είδους η συμπεριφορά πρέπει να τιμωρηθεί αυστηρά».

Και πρόσθεσε: «Καταλαβαίνω ότι μια ευρείας κλίμακας αστυνομική έρευνα βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη στο σημείο όπου βρέθηκε, ας ελπίσουμε για περισσότερη σαφήνεια σύντομα».

Ο καθηγητής Vonk ήταν ένας από τους 15 επιστήμονες που συμμετείχαν στην ανακάλυψη του βόρειου πράσινου ανακόντα.

Πριν από τότε, μόνο ένα είδος πράσινου ανακόντα είχε αναγνωριστεί στον Αμαζόνιο.

Η ανακάλυψη του βόρειου πράσινου ανακόντα δημοσιεύτηκε σε μια μελέτη στο επιστημονικό περιοδικό Diversity στις 16 Φεβρουαρίου.

Ο καθηγητής Jesus Rivas, ο κύριος συγγραφέας της μελέτης, εξήγησε ότι κατάλαβαν για πρώτη φορά ότι υπήρχαν περισσότερα από ένα είδη πράσινων ανακόντα πριν από περισσότερα από 15 χρόνια.

Μαζί με τη σύζυγό του Δρ Σάρα Κόρεϊ-Ρίβας, άρχισαν να αναλύουν δείγματα για να αναζητήσουν γενετικές διαφορές.

Ο καθηγητής Ρίβας είπε : “Μελετάω τα ανακόντα εδώ και 32 χρόνια, οπότε το ερώτημα που τίθεται είναι πόσα άλλα είδη υπάρχουν για τα οποία δεν γνωρίζουμε”.

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΔΩ

photo: freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί