Άλλη μία «σφαλιάρα» Τραμπ στους επικριτές του: «Βάζουμε τέλος σε μία εποχή ατελείωτων πολέμων» (ΒΙΝΤΕΟ)

Πρόκειται για τον Αμερικανό πρόεδρο, που σε αντίθεση με τους προκατόχους του, δεν ξεκίνησε κανέναν πόλεμο.

Σαφέστατος αναφορικά με την πολιτική που ακολουθεί και θα ακολουθήσει, εφόσον εκλεχθεί και πάλι πρόεδρος, εμφανίστηκε σήμερα σε ομιλία του ο Ντόναλντ Τραμπ.

Σε μία από τις ελάχιστες, λόγω κορωνοϊού, δημόσιες εμφανίσεις του ενώπιον κοινού, ο Αμερικανός πρόεδρος σήμανε νωρίτερα το «τέλος μίας εποχής ατελείωτων πολέμων», σηματοδοτώντας την μαζική αποχώρηση αμερικανικών στρατευμάτων από περιοχές της Μέσης Ανατολής και της Ευρώπης.

Πιο συγκεκριμένα ο επικεφαλής της Εθνικής Δεξιάς στις ΗΠΑ τόνισε σε ομιλία του στην Στρατιωτική Ακαδημία στο West Point :

«Η δουλειά των Αμερικανών στρατιωτών δεν είναι η ανοικοδόμηση ξένων χωρών, αλλά η υπεράσπιση με την δύναμη των όπλων της δικής μας χώρας κατά ξένων εχθρών. Μπαίνει ένα τέλος στην εποχή των ατελείωτων πολέμων».

Όπως μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ, ο Τραμπ ανέφερε ότι σχεδιάζει να αποσύρει 9.500 στρατιώτες από τη Γερμανία, έναν από τους ισχυρότερους συμμάχους της Αμερικής, δίχως ωστόσο να αποκλείεται η μετεγκατάσταση μέρος αυτών σε άλλα σημεία της Ευρώπης.

Θυμίζουμε πως επί θητείας Τραμπ ήδη έχει αποσυρθεί μεγάλος αριθμός αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία και το Ιράκ, ενώ μία από τις εξαγγελίες του Αμερικανού προέδρου που μένει να πραγματοποιηθούν είναι ο επαναπατρισμός χιλιάδων στρατιωτών που υπηρετούν στο Αφγανιστάν.

(φωτο:screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί