Ακόμα και τα καρτέλ ναρκωτικών έχουν οπλισμένα drones(BINTEO)

Ο κόσμος έχει συνηθίσει να παρακολουθεί την προσβολή από κάποιο Μη Επανδρωμένο Όχημα, στόχων στο έδαφος σε ταινίες στις οποίες η στρατιωτική προβολή (κυρίως των ΗΠΑ) και της ισχύος των όπλων αυτών γίνεται σαφής. Η τεχνολογία όμως προχωρά και όσο προχωρά γίνεται ακόμα πιο προσβάσιμη και από άλλου και ποιους άλλους μάλιστα.

Στο συγκεκριμένο παράδειγμα, καρτέλ ναρκωτικών στο Μεξικό, διαθέτοντας ένα μικρό σε μέγεθος drone το οποίο πιθανότατα είναι ένα από τα τυπικά drone με 4 κάθετες έλικες, κάνει άφεση βομβίδων σε θέση που βρίσκονται μέλη αντίπαλου καρτέλ στην περιοχή Michoacan. Το drone απλώς στέκεται άνω του σημείου που βρίσκονται τα μέλη του καρτέλ και κάνει άφεση των βομβών του με απλό τρόπο ενώ αργότερα καταρρίπτεται όπως φαίνεται στο δεύτερο σκέλος του βίντεο, πιθανότατα από πυρά του αντίπαλου καρτέλ.

Από τη στιγμή που τόσο εύκολα ακόμα και ένα καρτέλ μπορεί να κατέχει συστήματα, έστω απλοϊκά, είναι αντιληπτό το πόσο πίσω έχει μείνει ο Ελληνικός Στρατός στην κατοχή τέτοιων συστημάτων έστω σε επίπεδο λόχου για την υποστήριξή του με εικόνα, αν όχι με μικρό οπλικό φορτίο ή σαν είδη μικρού drone καμικάζι,,. σε ενδεχόμενο πεδίο μάχης την ώρα που οι δυνατότητες του αντιπάλου αυξάνουν κατά πολύ στον τομέα των Μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων όλων των ειδών.

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.