Το αίτημα της συντηρητικής αντιπολίτευσης για διεξαγωγή συμβουλευτικού δημοψηφίσματος απορρίφθηκε και, κατόπιν ψηφοφορίας, επικυρώθηκε η προ ημερών απόφαση της κυβέρνησης να αναγνωρίσει την Παλαιστίνη ως «ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος».
Ωε εκ τούτου, η Σλοβενία έγινε η 147η χώρα-μέλος του ΟΗΕ που αναγνωρίζει το Κράτος της Παλαιστίνης.
Την 28η Μαΐου, η Ισπανία, η Ιρλανδία και η Νορβηγία αναγνώρισαν το παλαιστινιακό κράτος, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση του Ισραήλ.
Εκ των 27 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Σουηδία, η Κύπρος, η Ουγγαρία, η Τσεχία, η Πολωνία, η Σλοβακία, η Ρουμανία και η Βουλγαρία έχουν ήδη αναγνωρίσει ένα παλαιστινιακό κράτος. Η Μάλτα έχει δηλώσει ότι θα μπορούσε να κάνει το ίδιο σύντομα.
Η Βρετανία και η Αυστραλία έχουν πει ότι εξετάζουν επίσης την αναγνώριση, όμως η Γαλλία έχει ξεκαθαρίσει πως δεν έχει έρθει ακόμη η ώρα. Η Γερμανία συμφωνεί με τις ΗΠΑ, τον πιστότερο σύμμαχο του Ισραήλ, απορρίπτοντας μια μονομερή προσέγγιση κι επιμένοντας ότι μια λύση των δύο κρατών μπορεί να επιτευχθεί μονάχα μέσω του διαλόγου.
Την προηγούμενη Τρίτη, το κοινοβούλιο της Δανίας καταψήφισε νομοσχέδιο για την αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους.
απεμπε-απεμπε-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Washington Post: Ο Τραμπ αρνείται να εγκρίνει στρατιωτική βοήθεια προς την Ταϊβάν λόγω Κίνας
- Άγιο Όρος: Ο «χάρτης» των ζημιών μετά τους σεισμούς στις Μονές – Οι κατασκευές άντεξαν, λένε οι επιστήμονες
- Σύγκρουση ΙΧ με νταλίκα στην εθνική οδό Λαμίας – Αθηνών – Νεκρός ο οδηγός του αυτοκινήτου
- Πούτιν παντός καιρού, video
- Όταν η Νταϊάνα έκανε ένα απροσδόκητο “δώρο” στον Κάρολο μπροστά στις κάμερες!
- Δροσίζει ο καιρός μέχρι το Σάββατο: Θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο έως 9 μποφόρ
- ΣΑΤΑ: Απεργία 18 ωρών από τις 12 τα ξημερώματα Κυριακής προς Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου
- Μακρόν: «Η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους είναι ο καλύτερος τρόπος να απομονωθεί η Χαμάς»
- Δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο εκπαίδευσης σε soft skills από το ΕΕΑ και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, στις 23/9
- «Don’t Tease Me with a Good Time»: Έρχεται τον Νοέμβριο το νέο άλμπουμ της μαχήτριας Jessie J