«Η ειρήνη δεν μπορεί να είναι παρά προσωρινή» ωσότου οι Ισραηλινοί κι οι Παλαιστίνιοι να έχουν δικά τους κράτη, είπε ο επικεφαλής της κυβέρνησης των Εργατικών (κεντροαριστερά) στον Τύπο, εξηγώντας «πως η Αυστραλία θα αναγνωρίσει το δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού να έχει δικό του κράτος».
Παρόμοια αναγγελία έκαναν πρόσφατα οι κυβερνήσεις της Γαλλίας και του Καναδά, ενώ αυτή της Βρετανίας από την πλευρά της ανακοίνωσε πως θα τις μιμηθεί αν το Ισραήλ δεν αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση στη Λωρίδα της Γάζας και δεν κλείσει συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.
Η διεθνής πίεση εντείνεται στην ισραηλινή κυβέρνηση για να τερματίσει τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας, που διαρκεί σχεδόν δυο χρόνια κι έχει προκαλέσει σοβαρή ανθρωπιστική κρίση. Η βία στη Δυτική Όχθη, παλαιστινιακό έδαφος που κατέχει το Ισραήλ από το 1967, έχει παράλληλα κλιμακωθεί αφότου άρχισε ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας.
Συνολικά τα τρία τέταρτα των κρατών μελών του ΟΗΕ αναγνωρίζουν το κράτος της Παλαιστίνης, που είχε ανακηρύξει η εξόριστη παλαιστινιακή ηγεσία στα τέλη των χρόνων του 1980.
Το διπλωματικό διάβημα αυτό έχουν κάνει περίπου δέκα χώρες αφότου ξέσπασε ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας.
Στα τέλη Ιουλίου η Αυστραλία και άλλες 14 χώρες της λεγόμενης Δύσης, ανάμεσά τους η Γαλλία και ο Καναδάς, «παρότρυναν» τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει κράτος της Παλαιστίνης, έπειτα από σύνοδο σε επίπεδο υπουργών στον ΟΗΕ αφιερωμένη στη λύση των δυο κρατών.
Ο κ. Αλμπανέζι τόνισε εξάλλου στις δηλώσεις του σήμερα πως έλαβε διαβεβαιώσεις από την Παλαιστινιακή Αρχή ότι στο «όποιο μελλοντικό κράτος της Παλαιστίνης» δεν θα έχουν «καμιά θέση» οι «τρομοκράτες της Χαμάς».
ΑΠΕΜΠΕ – ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το Ιράν θέλει να βοηθήσει για να «διευκολυνθεί ο διάλογος» Πακιστάν-Αφγανιστάν
- Ν. Κορέα: Οι ΗΠΑ είναι “ανοιχτές σε διάλογο με τη Β. Κορέα” χωρίς προϋποθέσεις
- Καιρός: Γενικά αίθριος αλλά με τοπικές βροχές – Αναλυτικά η πρόγνωση
- Το ΔΝΤ επιβεβαίωσε την χορήγηση δανείου 8,1 δις δολαρίων στην Ουκρανία
- Ρέντη: Δικογραφία σε βάρος 81χρονου για απειλή μαθητών με όπλο
- Κινητοποιήσεις για Τέμπη: Έτσι θα λειτουργήσει το μετρό
- Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 27 Φεβρουαρίου
- Το Πακιστάν κηρύσσει «πόλεμο» στις de facto αρχές των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν
- Σαν σήμερα 27 Φεβρουαρίου: Ποια τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας
- Θα γίνει πόλεμος μεγάλης διάρκειας στο Ιράν; Η απάντηση του Αμερικανού ΥΠΕΞ
Κύρια Θέματα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΚΑΙΡΟΣ
ΜΕΤΡΟ
ΓΙΟΡΤΗ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΑΑΔΕ
ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ
ΑΘΗΝΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΕΜΠΗ
ΑΘΗΝΑ









