Δομινικανός διπλωμάτης απήχθη από μια από τις πιο επικίνδυνες συμμορίες της Αϊτής, ενημέρωσε η κυβέρνηση της χώρας του.
Η κυβέρνηση της χώρας του απαιτεί οι αϊτινές αρχές να διενεργήσουν «έρευνα άμεσα» και να δράσουν για να αφεθεί ελεύθερος «σώος και αβλαβής» ο Κάρλος Γκιγιέν, ανέφερε ανακοίνωση Τύπου της προεδρίας.
Ο αγροτικός σύμβουλος της πρεσβείας της Δομινικανής Δημοκρατίας στο Πορτ-ο-Πρενς απήχθη την περασμένη Παρασκευή το μεσημέρι στο Κρουά ντε Μπουκέ, προάστιο της πρωτεύουσας.
Την απαγωγή διέπραξε η συμμορία 400 Mawozo, η οποία ελέγχει το Κρουά ντε Μπουκέ και τον περασμένο Οκτώβριο είχε αρπάξει 17 Αμερικανούς ιεραπόστολους και συγγενείς τους, ανάμεσά τους πέντε παιδιά, διευκρίνισε πηγή προσκείμενη στο δομινικανό ΥΠΕΞ στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Ο κ. Γκιγιέν είναι ο πρώτος διπλωμάτης της Δομινικανής Δημοκρατίας που πέφτει θύμα απαγωγής στην Αϊτή, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Ο Τύπος της Δομινικανής Δημοκρατίας αναφέρει ότι η συμμορία απαιτεί λύτρα 500.000 δολαρίων για τον διπλωμάτη, ο οποίος μετέβαινε στην παραμεθόρια κοινότητα Χιμανί, στο νοτιοδυτικό τμήμα της πατρίδας του.
Η βία των συμμοριών στο Πορτ-ο-Πρενς έχει μετατραπεί σε ανοικτό πόλεμο — τουλάχιστον 18 πολίτες δολοφονήθηκαν μέσα σε λίγες μέρες στην πρωτεύουσα της Αϊτής στα τέλη Απριλίου.
Η αϊτινή αστυνομία, αντιμέτωπη συχνά με δραματική υπεροπλία των συμμοριών, αδυνατεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση: έχει απολέσει τον έλεγχο ολόκληρων συνοικιών και δρόμων στρατηγικής σημασίας.
photo tweet scr
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πόλεμος: Πάνω από 1 εκατομμύριο σπίτια έχουν μείνει χωρίς ρεύμα στην περιοχή του Κιέβου
- Πάτρα: Αγρότες και κτηνοτρόφοι απέκλεισαν εκ νέου τον κόμβο της Εγλυκάδας
- Πούτιν: Αν δεν θέλετε ειρήνη στην Ουκρανία τότε θα πετύχουμε τους στόχους μας δια της βίας, vid
- Απάντηση της Σ. Βούλτεψη στον ΣΥΡΙΖΑ «που πανηγύριζε για την Mercosur»
- Κάλεσμα σε κοινή κάθοδο των αγροτών σε διαπραγματεύσεις, απευθύνουν 18 αγροτικά μπλόκα
- Το «παλαιότερο χριστουγεννιάτικο δέντρο» της Βρετανίας στολίστηκε για 115η συνεχόμενη χρονιά
- Ανασύρθηκαν με ελικόπτερο οι 4 ορειβάτες από τα Βαρδούσια
- Αγία Πετρούπολη: «Ντου» των ρωσικών αρχών σε «σέχτα» που προσευχόταν υπέρ του Ζελένσκι, vid
- Νέα μελέτη: Η κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο άνοιας
- Τούρκοι και Αμερικάνοι θέλουν να βάλουν «φωτιά» στα Βαλκάνια – Σέρβος ηγέτης κρούει το καμπανάκι, vid
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ
ΝΕΡΟ
ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΚΑΙΡΟΣ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΓΙΟΡΤΗ
ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ









