Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης σημείωσαν ότι οι θάνατοι αυτοί σημειώθηκαν μία ημέρα αφότου η οικογένεια παρέστη σε μια κηδεία.
Οι νεκροί βρέθηκαν σε ένα σπίτι στην πόλη Σεγκέν, που απέχει περίπου 50 χιλιόμετρα νοτίως της πρωτεύουσας Πορτ-ο-Πρενς.
Τα αίτια του θανάτου των 16 ανθρώπων δεν είναι σαφή. Ντόπιοι μάρτυρες είπαν στο πρακτορείο Reuters ότι ενδέχεται να πρόκειται για ομαδική δηλητηρίαση.
Αστυνομικοί και υγειονομικοί στάλθηκαν στην περιοχή για να ερευνήσουν την υπόθεση, είπε ο επίτροπος Ζιντ Πιερ Μισέλ Λαφοντάν, ο κορυφαίος αξιωματούχος της περιφέρειας Νοτιοανατολικής Αϊτής.
Οι θάνατοι δεν φαίνεται να συνδέονται με τη δράση των ένοπλων συμμοριών που έχουν ισχυροποιηθεί τα τελευταία χρόνια, εν μέρει χάρη στα χρήματα που κερδίζουν εκβιάζοντας ή με τις απαγωγές. Μόνο πέρυσι, η δράση των συμμοριών αυτών στοίχισε τη ζωή σχεδόν 5.000 ανθρώπων, σύμφωνα με μια έκθεση των Ηνωμένων Εθνών.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Eurovision 2026: Ποιές χώρες επιστρέφουν και ποιές θα μποϊκοτάρουν τον διαγωνισμό
- Οδησσός: Επίθεση ρωσικών drones τους… χάλασε το γεύμα σε εστιατόριο, vid
- Τραμπ για Ουκρανούς: «Δεν αρχίζεις έναν πόλεμο με κάποιον 20 φορές μεγαλύτερό σου, ελπίζοντας πως θα σου δώσουν κάποιους πυραύλους»
- Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης σε αγρότες: «Όσο νωρίτερα έρθετε σε διάλογο με την κυβέρνηση τόσο το καλύτερο»
- Λιακόπουλος: Η αλήθεια για τους αγρότες με δύο λόγια
- Αναβλήθηκε για το 2026 η δίκη των δύο αγροτών του μπλόκο της Νίκαιας
- Προβλημάτισε η εικόνα του Ζελένσκι: Δεν πάνε καλά τα πράγματα για το Ουκρανονάτο – Video
- Εκπρόσωπος ΝΔ: Να μην γίνει η κινητοποίηση των αγροτών, ταλαιπωρία των πολιτών
- Επικό ΒΙΝΤΕΟ: Αλλοδαπός βγαίνει από φορτηγό και «παγώνει» όταν ακούει για τη Ρωσία
- Βενιζέλος: «Οι μονοκομματικές κυβερνήσεις έχουν τελειώσει»









