Το υπό σημαία Κομορών πλοίο που μετέφερε 4.000 τόνους πίτουρα, 70 τόνους μαζούτ και 50 τόνους ντίζελ, υπέστη ρήγμα 60 εκατοστών εξαιτίας του οποίου πλημμύρισε το μηχανοστάσιο. Τα 21 μέλη του πληρώματος έχουν απομακρυνθεί με ασφάλεια. Το VSG Glory κατευθυνόταν από την Υεμένη στο Σουέζ της Αιγύπτου.
Τις προσπάθειες σταθεροποίησης του πλοίου δυσχέραινε η επιδείνωση των καιρικών συνθηκών, με αποτέλεσμα το φορτηγό πλοίο να πάρει επικίνδυνη κλίση. Ειδικά συνεργεία έχουν εντείνει τις προσπάθειες για την απάντληση υδάτων.
Περιβαλλοντικές οργανώσεις υπογραμμίζουν τον κίνδυνο που διατρέχει το ευάλωτο οικοσύστημα των κοραλλιογενών υφάλων από ενδεχόμενη διαρροή μεγάλης ποσότητας καυσίμων στη θαλάσσια περιοχή.
Στις 25 Νοεμβρίου, τουριστικό σκάφος ανετράπη στα ανοικτά της Μάρσα Άλαμ, νότια της πόλης Ελ Κουσέιρ, με αποτέλεσμα τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι να βρουν τον θάνατο και επτά να αγνοούνται, ενώ 33 επιβάτες διασώθηκαν.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Παππούς στις κερκίδες βλέπει φανατικά αγώνα και ταΐζει με μπιμπερό το εγγόνι…αλλά δεν πάει καλά! vid
- Επιστήμονες στην Κίνα ισχυρίζονται ότι έφτιαξαν το χάπι της “αιώνιας νεότητας” από κουκούτσια σταφυλιού
- Λιοντάρια δραπέτευσαν και κυκλοφορούν σε δρόμους της Ουκρανίας! Video
- Ο ελληνικός ιαματικός τουρισμός βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο καμπής – Η ευκαιρία είναι μπροστά, θα αξιοποιηθεί;
- Ουκρανικό μέτωπο: Ό,τι κυκλοφορεί καταστρέφεται από ρωσικά drones, vid
- Ταξιδιώτης διασκεδάζει με το εντυπωσιακό «Δωρεάν ανοιχτό γυμναστήριο» στη Ρωσία! vid
- Τράπεζες: Για να διατηρήσουν την κερδοφορία τους θα πρέπει να αυξήσουν το δανειακό τους χαρτοφυλάκιο
- Χωριό-χωριό πάνε οι Ρώσοι στο ουκρανικό μέτωπο
- Νέο λουτρό αίματος με 18 νεκρούς στη ΛΔ Κονγκό: Αντάρτες επιτέθηκαν σε κέντρο υγείας, έκλεψαν φάρμακα και έκαψαν σπίτια
- Μπέργκερ με …γέμιση μύδια Μακρυγιάλου, γαρίδα Πλαταμώνα και μαύρο χοιρινό Ολύμπου









