Αγρίεψε ο Λαβρόφ: «Δεν θα δεχτούμε υποδείξεις για το τι θα κάνει ο ρωσικός στρατός στα ίδια τα εδάφη του»

Ο Σεργκέι Λαβρόφ εξήγησε στην Γερμανίδα ομόλογό του πως η Μόσχα δεν θα ανεχτεί απαιτήσεις άλλων σχετικά με το πώς θα κινηθεί ο ρωσικός στρατός στα ίδια του τα εδάφη, όπως δήλωσε ο ίδιος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν οι δυο τους από κοινού.


«Εξηγήσαμε επίσης πως η κλιμάκωση -για την οποία ακούμε αυτή τη στιγμή από πολλούς πολιτικούς της Δύσης- σημαίνει να έχουμε τα δικά μας στρατεύματα στα δικά μας εδάφη και να διενεργούμε τις απαραίτητες δραστηριότητες για την εκπαίδευση για μάχη, κάτι που κάνουν όλες οι χώρες. Και εξηγήσαμε ότι δεν μπορούμε να δεχτούμε απαιτήσεις σχετικά με τις ενέργειες των δικών μας ενόπλων δυνάμεων στη δική μας γη» δήλωσε ο Ρώσος υπουργός.

Ο κ. Λαβρόφ υπογράμμισε πως η Μόσχα ελπίζει η Γερμανία να επηρεάσει τις ουκρανικές αρχές να εκπληρώσουν τα προβλεπόμενα από τις συνθήκες του Μινσκ αναφορικά με το Ντονμπάς, καθώς υπάρχει η κοινή άποψη πως δεν έχουν άλλη εναλλακτική.


«Έχουμε από κοινού την άποψη σχετικά με την Ουκρανία, πως δεν υπάρχει καμία άλλη εναλλακτική στο πακέτο μέτρων που προβλέπουν οι συμφωνίες του Μινσκ. Επισημάναμε στους εταίρους πως οι απόπειρες να παρουσιαστεί η Ρωσία ως μέρος αυτής της σύγκρουσης είναι απαράδεκτες.

Τέτοιου είδους προσπάθειες και απόπειρες να μετατοπιστεί στη Ρωσία η ευθύνη για την έλλειψη προόδου στην εφαρμογή των συνθηκών του Μινσκ, έχουν παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα» πρόσθεσε ο Ρώσος υπουργός.
«Αναμένουμε οι Γερμανοί συνάδελφοί μας να επηρεάσουν τους εταίρους τους στο Κίεβο ώστε να εκπληρώσουν επιτέλους τις υποχρεώσεις τους» τόνισε.

Όπως πρόσθεσε, η Ρωσία δεν δημιουργεί αιτίες σύγκρουσης γύρω από το ζήτημα της Ουκρανίας.

«Όσο για τις συνέπειες, για τις οποίες όπως λέτε μας απειλεί η Γερμανία, δεν μπορώ να προβλέπω τι κινήσεις θα αποφασίζει να κάνει η γερμανική κυβέρνηση σε κάθε περίπτωση.

Δεν έχουμε δώσει κανέναν λόγο για να δημιουργηθεί κάποιου είδους νέα διένεξη, δεν το έχουμε κάνει στο παρελθόν, δεν το κάνουμε ούτε τώρα» σχολίασε ο ίδιος.

«Πολιτικοποίηση του Nord Stream 2»

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ επισήμανε ακόμα πως η Γερμανία προσπαθεί να πολιτικοποιήσει το πρότζεκτ του Nord Stream 2, κάτι το οποίο χαρακτήρισε «αντιπαραγωγικό».

«Επιστήσαμε την προσοχή, στους Γερμανούς συναδέλφους μας, στις αντιπαραγωγικές προσπάθειές τους να πολιτικοποιήσουν αυτό το πρότζεκτ» τόνισε στους δημοσιογράφους.

(sputniknews)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί